Ακόμη ένα μακελειό στη Σερβία με 8 νεκρούς - Συνελήφθη ο 21χρονος δράστης

Ακόμη ένα μακελειό στη Σερβία με 8 νεκρούς - Συνελήφθη ο 21χρονος δράστης

Μετά από πολλές ώρες έρευνας στην περιοχή, οι σερβικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν και να περάσουν χειροπέδες στον 21χρονο δράστη του μακελειού με 8 θύματα και 13 τραυματίες. Ο Uroš B. πυροβόλησε με αυτόματο όπλο σε κινούμενο όχημα σε χωριό 60 χλμ νότια του Βελιγραδίου.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από τους μαζικούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε πολλά χωριά του Μλαντένοβτσι, στην επικράτεια της πόλης του Βελιγραδίου. Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί ανθρώπους, αφού διαπληκτίστηκε με έναν αστυνομικό σε ένα πάρκο στο χωριό Ντουμπόνα.

Μεταξύ των θυμάτων, είναι και ένας αστυνομικός και η αδελφή του. Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων κινδυνεύει να αυξηθεί επειδή ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος στη Σερβία δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αίμα. Η υπουργός Υγείας της Σερβίας, Danica Grujicic, και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Aleksandar Vulin, έχουν φτάσει στην περιοχή. Αυτή είναι η δεύτερη μαζική επίθεση στη Σερβία αυτή την εβδομάδα, καθώς την Τετάρτη ένα 13χρονο αγόρι σκότωσε οκτώ μαθητές και έναν φύλακα σε σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρία Πεϊτσίνοβιτς, έγραψε στο Twitter ότι «συγκλονίστηκε από έναν ακόμη μαζικό πυροβολισμό στη Σερβία».

«Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και τις αρχές στη Σερβία», είπε.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι σχετικά σπάνιοι στη Σερβία, αλλά η οπλοκατοχή στη χώρα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου