Οι 9 εισαγγελίες που κλείνουν σήμερα βάσει του νέου δικαστικού χάρτη στην Αλβανία

Οι 9 εισαγγελίες που κλείνουν σήμερα βάσει του νέου δικαστικού χάρτη στην Αλβανία

Η δεύτερη φάση της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη κλείνει από σήμερα 9 δικαστήρια και την εισαγγελία πρωτοδικών στις περιφέρειες. Τα Πρωτοδικεία που θα κλείσουν είναι αυτά της Tropoja, του Mati, του Kurbin, της Puka, της Kruja, της Kavaja, της Lushnja, του Permet και του Pogradec.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Εισαγγελικό Συμβούλιο, μαζί με αυτές συγχωνεύονται και οι αντίστοιχες εισαγγελίες αυτών των δικαστικών περιφερειών, γεγονός που οδήγησε στην αποστολή δικαστικών οργάνων και εκπροσώπων της εισαγγελίας στους νέους θεσμούς της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο και Εισαγγελία της Tropoja μεταφέρεται στο Kukës, του Mati στη Dibër, του Kurbini στη Lezhë, της Puka στη Shkodër, της Krujë στα Τίρανα και της Kavaja υπάγεται στο Δικαστήριο του Δυρραχίου.

Οι δίκες και οι έρευνες των υποθέσεων της Lushnja μεταφέρονται στο Fier, αυτές του Permet μεταφέρονται στο Αργυρόκαστρο και οι δικαστικοί, ποινικοί και αστικοί φάκελοι έρευνας από το Pogradec στην Κορυτσά.

Η τρίτη φάση τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους και προβλέπεται ότι όλα τα διοικητικά δικαστήρια θα μειωθούν σε δύο, ένα στα Τίρανα και ένα στη Λούσνια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου