Οι δήμαρχοι που αναθέτουν δημόσια έργα σε επιχειρηματία που κατηγορείται για διαφθορά

Οι δήμαρχοι που αναθέτουν δημόσια έργα σε επιχειρηματία που κατηγορείται για διαφθορά

Ο δήμαρχος του Ελμπασάν, Gledjan Llatja, ανακήρυξε διαγωνισμό 216 χιλιάδων δολαρίων για την ανακατασκευή του δρόμου στη γειτονιά της 11ης Νοεμβρίου στο Ελμπασάν, στον επιχειρηματία που λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση του ως νικητή του έργου, συνελήφθη από την αστυνομία και τέθηκε σε «κατ’ οίκον περιορισμό» για διαφθορά στον διαγωνισμό για τον οποίο βρίσκεται στη φυλακή ο δήμαρχος Bulqiza Lefter Alla.

Η επιτροπή αξιολόγησης στο Δημαρχείο απέκλεισε τις άλλες δύο ανταγωνιστικές εταιρείες και άφησε την εταιρεία Be-SI LLC μόνη στον διαγωνισμό με προσφορά 216 χιλιάδων δολαρίων. Για τη διαδικασία αυτή, ο δήμος έλαβε κόκκινη σημαία που σηματοδοτεί τον κίνδυνο κατάχρησης των διαδικασιών.

Τα προβλήματα με αυτόν τον διαγωνισμό δεν σταματούν εκεί.

Διαχειριστής της εταιρείας που κέρδισε τον διαγωνισμό με προσφορά 216 χιλιάδων δολαρίων προκύπτει ότι είναι ο Kastriot Ibrahimaj.

Ο τελευταίος συνελήφθη στην επιχείρηση που φυλάκισε και τον πρώην δήμαρχο Μπουλκίζας.

Ο Ibrahimaj κατηγορήθηκε από τη δίωξη για διαφθορά και πλαστογραφία.

Ο δήμος Ελμπασάν έχει κατακυρώσει πολλούς διαγωνισμούς που έχουν επισημανθεί για διαφθορά, ωστόσο φαίνεται ότι έχει λάβει εγγυήσεις και συνεχίζει την εκστρατεία του για δεύτερη θητεία.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου