Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν την πρώτη αμυντική επιχείρηση κυβερνοχώρου στην Αλβανία

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν την πρώτη αμυντική επιχείρηση κυβερνοχώρου στην Αλβανία

Μετά από μια κυβερνοεπίθεση στην Αλβανία το 2022, μια ομάδα χειριστών στον κυβερνοχώρο από την αμερικανική κυβερνοεθνική δύναμη αποστολής (CNMF) διεξήγαγε την πρώτη της αμυντική επιχείρηση, ενισχύοντας τη συνεργασία με την Αλβανία, μοιράζοντας μοναδικές γνώσεις σχετικά με τη δραστηριότητα κακόβουλων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Τον Ιούλιο του 2022, Ιρανοί εξαπέλυσαν εναντίον κυβερνοεπίθεση κατά της κυβέρνησης της Αλβανίας. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA), οι ίδιοι Ιρανοί παράγοντες χρησιμοποίησαν παρόμοιες τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες σε ένα άλλο κύμα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά της κυβέρνησης της Αλβανίας τον Σεπτέμβριο του 2022.

Μετά τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, οι ΗΠΑ καταδίκασαν έντονα την κυβερνοεπίθεση του Ιράν εναντίον του συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ και επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες της Αλβανίας να ενισχύσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με την Αλβανία για να εξασφαλίσουν το ψηφιακό μέλλον της και να διασφαλίσουν ότι η συνεργασία είναι μια δύναμη για καινοτομία, παραγωγικότητα και ενδυνάμωση», δήλωσε ο Ναθάνιελ Φικ, Πρέσβης των ΗΠΑ για τον Κυβερνοχώρο και την Ψηφιακή Πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου, οι χειριστές κυβερνοχώρου CNMF συνεργάστηκαν στενά με Αλβανούς κυβερνοεταίρους, προσπαθώντας να εντοπίσουν κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο και να εντοπίσουν τρωτά σημεία στα δίκτυα της Αλβανίας.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον προκειμένου να ανταλλάξουμε περαιτέρω εμπειρίες και να αυξήσουμε τις ικανότητές μας σε άλλο επίπεδο».

Οι Αμερικανοί χειριστές του κυβερνοχώρου έδωσαν στην αλβανική κυβέρνηση την ευκαιρία να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της προστασίας του δικτύου.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποδειχθεί χρήσιμες για την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών από εξωτερική επιθετικότητα και κακόβουλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Οι επιχειρήσεις Hunt Forward διεξάγονται σε συνεργασία με το έθνος-εταίρο και τους επίλεκτους στρατιωτικούς και ομοσπονδιακούς μη στρατιωτικούς χειριστές κυβερνοχώρου της CYBERCOM.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι φορείς εκμετάλλευσης των ΗΠΑ συνομιλούν με τους ομολόγους τους της χώρας υποδοχής, αναζητώντας μόνο εκείνα τα δίκτυα που ο εν λόγω εταίρος έχει εντοπίσει και παρέχει πρόσβαση σε αυτά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου