Δημοκρατικοί: Δηλωμένοι στις εκλογικές επιτροπές χωρίς να έχει δηλωθεί το αυτούσιο κόμμα

Δημοκρατικοί: Δηλωμένοι στις εκλογικές επιτροπές χωρίς να έχει δηλωθεί το αυτούσιο κόμμα

Ο επικεφαλής της αλβανικής κεντρικής εκλογικής επιτροπής, Ilirjan Celibashi εξήγησε σήμερα την εγγραφή των μελών των δημοκρατικών στις επιτροπές εκλογικής διοίκησης (KZAZ), παρόλο που ως κόμμα δεν έχει ακόμη εγγραφεί για τις τοπικές εκλογές.

«Η λήψη της απόφασης επιβλήθηκε από τις περιστάσεις, τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν από τις επιτροπές που σχετίζονται με την εγγραφή και την περαιτέρω κατάθεση των εγγράφων υποψηφιότητας. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη των επιτροπών εκλογικής διοίκησης δεν παρευρίσκονται σε δημόσιες συνελεύσεις. Συνήθως κάνουμε την αρχική εγγραφή στη συνάντηση. Ακόμη και στην εν λόγω περίπτωση, για ένα τμήμα των επιτροπών που έχουμε ορίσει παλαιότερα, ο διορισμός έγινε χθες γιατί έπρεπε να αναλάβουν το έργο οι γραμματείς που έχουν κύριο λειτούργημα στη διοίκηση.

Αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, για να μην μπλοκάρει η παρακάτω διαδικασία. Έχουμε ορίσει μέλη των επιτροπών, πρόσωπα που έχουν παρουσιαστεί από το νόμιμο πρόσωπο για επικοινωνία με την κεντρική εκλογική επιτροπή. Η Sefa κατέχει εξολοκλήρου αυτή τη νομιμότητα, δεν κάνουμε τίποτα που να έχει επηρεάσει μια θεμιτή πτυχή. Το ποιος μένει στο Δημοκρατικό Κόμμα δεν είναι δικό μας θέμα, ο Σεφά είναι θεμιτός να παρουσιάζει αιτήματα για μέλη των επιτροπών. Διαφέρει από κάθε άλλο αίτημα και κυρίως από το αίτημα εγγραφής εκλογικού υποκειμένου». είπε ο Celibashi.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου