Από τις χώρες με τους περισσότερους μετανάστες στην ΕΕ η Αλβανία

Από τις χώρες με τους περισσότερους μετανάστες στην ΕΕ η Αλβανία

Έκθεση της Eurostat αναφέρει ότι οι Αλβανοί κατατάσσονται στην ένατη θέση στη λίστα των πολιτών που πηγαίνουν στην ΕΕ από τρίτες χώρες, υψηλότερα από τους Ινδούς που έχουν πληθυσμό 1,4 δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τη Eurostat, στις αρχές του 2021, 23,7 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν ήταν υπήκοοι κράτους μέλους ζούσαν στην ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 5,3% του πληθυσμού της ΕΕ. Οι μεγαλύτερες κοινότητες στις ευρωπαϊκές χώρες είναι από το Μαρόκο με 8,7%, ακολουθούμενες από Τούρκους και Σύριους.

Μετά από αυτούς, ακολουθούν οι Κινέζοι και στη συνέχεια οι πολίτες από το Ηνωμένο Βασίλειο που επιλέγουν να ζήσουν σε χώρες της ΕΕ μετά την έξοδο της χώρας τους από την Ένωση. Ακολουθούν οι Ουκρανοί, οι Ρώσοι και οι Αλγερινοί και μετά οι Αλβανοί. Ο αριθμός των κατοίκων αυτών των χωρών είναι πολλαπλάσιος από αυτόν του πληθυσμού της Αλβανίας.

Σύμφωνα με άλλα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, το 2021, υπήρχαν συνολικά περίπου 570 χιλιάδες Αλβανοί πολίτες στην ΕΕ. Το κύριο βάρος κατέχει η Ιταλία με περίπου 433 χιλιάδες άτομα. Στη Γερμανία, ο αριθμός των Αλβανών πολιτών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας τα 77.000 άτομα και στη Γαλλία τα 33.000.

Η Eurostat δεν αναφέρει στοιχεία για την Ελλάδα, όπου οι Αλβανοί πολίτες βρίσκονται σε επίπεδα συγκρίσιμα με την Ιταλία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου