Διεθνή ΜΜΕ: Σοβαρός ο διεφθαρμένος «αλβανικός» φάκελος McGonical

Διεθνή ΜΜΕ: Σοβαρός ο διεφθαρμένος «αλβανικός» φάκελος McGonical

Το CNN δημοσίευσε μια μακρά έρευνα για τον πρώην πράκτορα του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ.

Στην έρευνα λέγεται ότι το FBI είναι συγκλονισμένο από αυτό το σκάνδαλο, ενώ οι συνάδελφοι και πρώην συνάδελφοι του Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ είναι επίσης, σοκαρισμένοι. Σύμφωνα με αυτούς, ο McGonigal έχαιρε μεγάλης εκτίμησης ως ειδικός στην αντικατασκοπεία και θεωρήθηκε από ορισμένους ως ροκ σταρ της αμερικανικής αντικατασκοπείας.

Το CNN δίνει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την έρευνα, καθώς αποκαλύπτει ότι το FBI δεν βλέπει την υπόθεση McGonigal ως υπόθεση κατασκοπείας, αλλά ως υπόθεση διαφθοράς.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναφέρεται ο αλβανικός φάκελος, σε αντίθεση με τον ρωσικό φάκελο του Όλεγκ Ντεριπάσκα, είναι πιο σοβαρός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΜακΓκόνιγκαλ ήταν ακόμη αξιωματούχος του FBI όταν ήταν διεφθαρμένος.

«Για δύο χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί το 2018, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι ο McGonigal πούλησε ουσιαστικά την πρόσβασή του σε ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ, προσπαθώντας να μεσολαβήσει σε συναντήσεις ατόμων από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για λογαριασμό των παλαιότερων συνδεόμενων με τις αλβανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο McGonigal φέρεται να δέχτηκε τουλάχιστον 225.000 δολάρια για αυτή τη βοήθεια, όλα αυτά ενώ έλεγε ψέματα στο FBI για τις δραστηριότητές του, συμπεριλαμβανομένων πολλών ταξιδιών στην Ευρώπη που πληρώθηκαν από τις Αλβανικές επαφές του και πραγματοποιήθηκαν χωρίς να ενημερώσει το FBI, καθώς και μια μυστική σχέση που είχε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας.

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 2018, σύμφωνα με τη μήνυση της Νέας Υόρκης, ο McGonigal παραβίασε τις κυρώσεις των ΗΠΑ λαμβάνοντας παράνομες πληρωμές για να βοηθήσει τον Deripaska να προσπαθήσει να άρει τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του και να ερευνήσει έναν πολιτικό αντίπαλο στη Ρωσία.», αναφέρει το CNN.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου