Το Κόσοβο θα υποβάλει τον Δεκέμβριο αίτηση για ένταξη στην ΕΕ

Το Κόσοβο θα υποβάλει τον Δεκέμβριο αίτηση για ένταξη στην ΕΕ

Ο Αλμπίν Κούρτι δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι το Κοσσυφοπέδιο θα υποβάλει την αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Δεκέμβριο.

Ανακοίνωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο θα είναι μεταξύ των κρατών της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Γεωργίας που θα υποβάλουν την αίτηση για ένταξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός της τελευταίας συμφωνίας για τις πινακίδες με τη Σερβία ήταν η γρήγορη έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Κούρτι είχε νωρίτερα ανακοινώσει την είδηση της αίτησης του Κοσσυφοπεδίου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς τον Ιούνιο.

Μίλησε και για την πρόσφατη συμφωνία με τη Σερβία, όπου ακυρώθηκε η εφαρμογή της δεύτερης φάσης της απόφασης για τις πινακίδες, που περιελάμβανε την ποινή των οδηγών με παράνομες πινακίδες κυκλοφορίας.

Άλλα θέματα της συνέντευξης σχετίζονταν με τη γαλλογερμανική πρόταση για επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας και τον ρόλο των Jens Plötner και Emmanuel Bonne, συμβούλων εξωτερικής πολιτικής των Olaf Scholz και Emmanuel Macron, στη διαδικασία διαλόγου Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου