Ο ρόλος της αλβανικής μαφίας στην εγχώρια διακίνηση ναρκωτικών

Ο ρόλος της αλβανικής μαφίας στην εγχώρια διακίνηση ναρκωτικών

Σχετικά με τις εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και διακινούν ή εμπορεύονται ουσίες, ο Σπύρος Τσαρδάκας (προϊστάμενος της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και αστυνομικός διευθυντής) κατά τη διάρκεια συνέντευξης εξηγεί αναλυτικά:

« Η αλβανική μαφία κατέχει το πάνω χέρι στη διακίνηση και εμπορία της κάνναβης. Οι Αλβανοί συνεργάζονται βεβαίως και με Έλληνες αλλά διατηρούν την αρχηγία στα εγκληματικά δίκτυα. Όσον αφορά στην ηρωίνη, η αλβανική μαφία ανταλλάσσει κάνναβη με ηρωίνη σε συνεργασία με τούρκους διακινητές. Στη συνέχεια η ουσία νοθεύεται στην Αλβανία για να διακινηθεί στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια συνηθισμένη τακτική των αλβανών λαθρέμπορων».

«Τούρκοι, Βούλγαροι ,Αφγανοί, Πακιστανοί και Ιρανοί εμπλέκονται συχνά σε υποθέσεις διακίνησης ηρωίνης», λέει σε άλλο σημείο της συζήτησης και τονίζει: «Αλβανοί, Σέρβοι και Κροάτες εμπλέκονται και στη διακίνηση της κόκας μέσω σημαντικών λιμανιών της Ελλάδας».

Τα τελευταία χρόνια στις επιχειρήσεις που κάνει η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της, κατάσχονται πολλά όπλα. Όπως λέει ο αστυνομικός διευθυντής «αυτό δείχνει πως οι οργανώσεις λαμβάνουν όλο και περισσότερα μέτρα άμεσης προστασίας και είναι έτοιμα για ένοπλη εμπλοκή. Στις επιχειρήσεις μας βέβαια προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τον αιφνιδιασμό. Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής που έρχονται στην Ελλάδας είναι τα πιο σκληρά. Ακολουθούν οι Σέρβοι , οι Μαυροβούνιοι και μετά οι Αλβανοί».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου