10 εκατομμύρια δολάρια για τα «κεφάλια» των χάκερ που επιτέθηκαν στην Αλβανία

10 εκατομμύρια δολάρια για τα «κεφάλια» των χάκερ που επιτέθηκαν στην Αλβανία

Mansour Ahmad, Ahmad Khatibi και Amir Hossein Nikaiin. Όποιος παρέχει πληροφορίες για τους χάκερ μπορεί να ανταμειφθεί με έως και 10 εκατομμύρια δολάρια από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνοι για την κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά του κυβερνητικού συστήματος στις 15 Ιουλίου 2022, με εντολή των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών MOIS. Καθώς και για την επίθεση δύο μήνες αργότερα στην Αλβανία, που έγινε κατά του συστήματος TIMS.

Η Αλβανία έχει θεωρήσει την Τεχεράνη υπεύθυνη και για τα δύο γεγονότα και λόγω του πρώτου, διέκοψε μονομερώς τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των χωρών, εκδιώκοντας Ιρανούς διπλωμάτες από τα Τίρανα.

Οι Αμερικανοί υποπτεύονται ότι οι τρεις χάκερ εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, κυρίως σε τοπικά συστήματα στο Μισισιπή και την Ιντιάνα.

Οι κατηγορίες, ωστόσο, δεν διευκρινίζουν εάν οι τρεις τους εργάζονταν υπό την κηδεμονία της ιρανικής κυβέρνησης. Αλλά σε συνημμένο ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι είναι προσαρτημένοι στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης. Είναι πρακτικά μια ιρανική δύναμη για το θέμα της ασφάλειας και των πληροφοριών.

Στις κυρώσεις επισυνάπτεται ένα άμεσο μέτρο κατά του ιρανικού υπουργείου Πληροφοριών και του υπουργού που είναι υπεύθυνος για αυτό το τμήμα.

10 άτομα και δύο οντότητες έχουν ενταχθεί στις αμερικανικές κυρώσεις. Έχουν επιβληθεί κυρώσεις για το ρόλο τους στη διάπραξη κακόβουλων ενεργειών στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης αυτής κατά της Αλβανίας.

Η Ουάσιγκτον έχει δεσμευτεί να χτυπήσει σκληρά το Ιράν για τις επιθέσεις στην Αλβανία. Η Ουάσιγκτον θα δράσει μαζί με τα Τίρανα για να αναιρέσει οποιαδήποτε πιθανή επίθεση.

Η απόφαση να ανακοινωθούν τα τρία ονόματα αυτής της λίστας και να δοθεί ανταμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες, επιδιώκει σαφώς την πολιτική ροή που υποστηρίζει την Αλβανία σε αυτή την πτυχή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου