Η Τουρκία δωρίζει 40 οχήματα στον αλβανικό στρατό

Η Τουρκία δωρίζει 40 οχήματα στον αλβανικό στρατό

Η Τουρκία δώρισε 40 οχήματα (Fiat EGEA) και λεωφορεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας.

Παρών στην τελετή δωρεάς ήταν ο Υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης προς την τουρκική πλευρά για τη συνεχή υποστήριξη που παρέχεται στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό τους και την αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

«Αυτή η βοήθεια είναι πολύ περισσότερο από μια συμβολή στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, της κινητικότητας και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Είναι ένα σύμβολο μιας διαρκούς θεμελιώδους σχέσης που καλλιεργήθηκε όλα τα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας. Και σήμερα, τα στρατεύματά μας συνεργάζονται, εκπαιδεύονται μαζί», είπε ο υπουργός Peleshi κατά την ομιλία του.

Ο Υπουργός Άμυνας είπε επίσης ότι μεγάλος αριθμός Αλβανών φοιτητών έχουν αποφοιτήσει από τουρκικές στρατιωτικές σχολές, αποκαλώντας αυτό ισχυρό πυλώνα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών από το 1992.

Εκτίμησε επίσης τη βοήθεια που δόθηκε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κυρίως μέσω οικονομικών συμφωνιών και στρατιωτικών επιχορηγήσεων, αναφέροντας εδώ την υπογραφή δύο συμφωνιών στρατιωτικής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου