30 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν στην Κορυτσά με προορισμό την Ελλάδα

30 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν στην Κορυτσά με προορισμό την Ελλάδα

Στους 23 έφτασε ο αριθμός των ατόμων που συνελήφθησαν από την αστυνομική επιχείρηση «Restart» στην Κορυτσά, μετά τη σύλληψη ενός 24χρονου τα τελευταία 24ωρα.

Στην ολοκλήρωση της δέκατης φάσης της κωδικοποιημένης αλβανικής αστυνομικής επιχείρησης «Restart», που ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες, τέθηκε υπό έρευνα άλλος ένας ύποπτος.

Ο συλληφθείς, σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα, διακινούσε ναρκωτικά με κατεύθυνση την Ελλάδα, μέσω των πράσινων συνόρων.

Ο συνολικός αριθμός έφτασε τα 565,5 κιλά ναρκωτικής ουσίας κάνναβης και 550 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο διαμέρισμα του συλληφθέντος στο χωριό Ponçare, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 2 αθλητικές τσάντες με 30 κιλά κάνναβης.

Επίσης, κατά την έρευνα στο μπαρ του φίλου του, Α.Ζ., βρέθηκε και κατασχέθηκε μοτοσυκλέτα «Peda Tek», χωρίς πινακίδες και σχετικά έγγραφα, η οποία εκλάπη στα Σκόπια.

«Ειδικοί του Τμήματος Διερεύνησης και Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορυτσάς, σε συνεργασία με την Αστυνομική Υπηρεσία Εποπτείας Κορυτσάς, τη Συνοριακή Αστυνομία, τις υπηρεσίες Frontex, τους Αστυνομικούς Σταθμούς Κορυτσάς, υπό τη διεύθυνση της Εισαγγελίας Δικαστικής Περιφέρειας Κορυτσάς, μετά την αστυνομική επιχείρηση «Restart», που ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δέκατη φάση της, με αποτέλεσμα ο πολίτης να συλληφθεί αυτεπάγγελτα:

- Ε. Ζ., 24 ετών, για το ποινικό αδίκημα της «Διακίνησης ναρκωτικών» εκκρεμεί δίκη·

Καθώς και τα υλικά που παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία και ξεκίνησε η ποινική δίωξη σε ελεύθερη κατάσταση για τον πολίτη:

- A. Z., 32 ετών, κάτοικος του χωριού Ponçare Devoll, για το ποινικό αδίκημα «Διακίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων».

Από το σύνολο των ανακριτικών ενεργειών και στοιχείων που συλλέχθηκαν ο Ε. Ζ., σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα, διεξήγαγε την παράνομη δραστηριότητα διακίνησης ναρκωτικών προς την Ελλάδα, μέσω των πράσινων συνόρων.
Σε συνεργασία με την Εισαγγελία συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη τεκμηρίωση του συμβάντος. Τα υλικά διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορυτσάς για τις περαιτέρω ενέργειες», αναφέρει αστυνομία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου