Συνδέσεις αδερφού του Ράμα με καρτέλ ναρκωτικών αποκαλύπτει ιταλική εκπομπή

Συνδέσεις αδερφού του Ράμα με καρτέλ ναρκωτικών αποκαλύπτει ιταλική εκπομπή

Η ιταλική εκπομπή "Report" της RAI 3, ενώ εστίασε στην πρόσφατη συμφωνία Αλβανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό, έφερε στο προσκήνιο και ένα ανησυχητικό ζήτημα: την άνοδο της αλβανικής μαφίας και τις φερόμενες διασυνδέσεις του αδερφού του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, με οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με έγγραφα εισαγγελικών ερευνών του 2016, ο Όλσι Ράμα φέρεται να χρησιμοποιούσε το ίδιο αυτοκίνητο με μέλη καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία. Παρόλο που οι έμποροι ναρκωτικών καταδικάστηκαν, ο Όλσι Ράμα δεν ανακρίθηκε καν και το όνομά του διαγράφηκε από τους δικαστικούς φακέλους. Η RAI 3 παρουσίασε μάλιστα και φαξ με τις κινήσεις του Όλσι Ράμα και μελών της συμμορίας Xibraka, ενισχύοντας τις υποψίες.

Ακόμα, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Gazmend Bardhi, έθεσε ερωτήματα για την πιθανή εμπλοκή του Όλσι Ράμα σε εργαστήριο κοκαΐνης στο Xibrake, θέτοντας σε αμφισβήτηση τις δηλώσεις του αδερφού του πρωθυπουργού περί αθωότητας.

Η έκθεση της RAI 3 φωτίζει επίσης την ανησυχητική άνοδο της αλβανικής μαφίας την τελευταία δεκαετία, παράλληλα με την κυβέρνηση Ράμα. Ο εισαγγελέας της Νάπολης, Nicola Gratteri, αποδίδει την ισχύ της αλβανικής μαφίας στην εκτεταμένη διαφθορά στην Αλβανία, η οποία την καθιστά πλούσια και ισχυρή.

Σύμφωνα με τον Gratteri, η αλβανική μαφία έχει συνεργαστεί με την N'Drangheta και διακινεί ανεξάρτητα τόνους κοκαΐνης στην Ιταλία και την Ευρώπη. Η Διεθνής Διαφάνεια κατατάσσει μάλιστα την Αλβανία στις πιο διεφθαρμένες χώρες στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς για το ευνοϊκό περιβάλλον που δραστηριοποιείται η μαφία.

Επιπλέον, η εκπομπή θίγει και την αποτυχημένη συνεργασία με τον Francesco Mandoi, πρώην Ιταλό εισαγγελέα που διορίστηκε σύμβουλος από τον Έντι Ράμα. Ο Mandoi εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη αποτελεσμάτων, δηλώνοντας ότι "μέλη της αλβανικής μαφίας έχουν εκπροσώπους στους θεσμούς και ασκούν επιρροή στην κυβέρνηση".

...

Ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών από την αντιπολίτευση

Ο αδερφός του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, Όλσι Ράμα αντέδρασε μετά τις κατηγορίες από την αντιπολίτευση για τη σύνδεση του με διακίνηση ναρκωτικών. Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Gazment Bardhi δήλω...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου