Τελωνειακοί υπάλληλοι στα αλβανικά σύνορα διώκονται από την ελληνική δικαιοσύνη

Τελωνειακοί υπάλληλοι στα αλβανικά σύνορα διώκονται από την ελληνική δικαιοσύνη

Υπερσκάνδαλο με τα αλβανικά τελωνεία, καθώς ο γενικός διευθυντής Genti Gazheli προήγαγε υπαλλήλους που διώκονται για λαθρεμπόριο και οργανωμένο έγκλημα από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο Artur Sejati, διευθυντής της τελωνειακής έρευνας, αποδεικνύεται ότι διώκεται από την ελληνική δικαιοσύνη, αφού σε συνεργασία με άλλα τέσσερα άτομα ακινητοποιήθηκαν από την αστυνομία στις 30 Ιουνίου 2016, ενώ συνόδευαν δύο φορτηγά με κλοπιμαία. Κατηγορείται για σύσταση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, κλοπές με μεγάλα χρηματικά ποσά και λαθρεμπόριο. Την περίοδο που διαπράχθηκε η παράβαση αυτός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ήταν τελωνειακοί υπάλληλοι.

Και ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, μαθαίνεται ότι ο Sejati, που διορίστηκε από τον Genti Gazheli, συνεχίζει να εργάζεται ως διευθυντής της τελωνειακής έρευνας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και άλλων ποινικών αδικημάτων. Εκτός από τον διευθυντή της τελωνειακής έρευνας, υπό έρευνα βρίσκονται και άλλοι ανώτεροι τελωνειακοί υπάλληλοι, οι Klandi Malaj, Mirel Beshiku και Elton Gishti.

Το σκάνδαλο επεκτείνεται ακόμη περισσότερο θεσμικά, καθώς οι εν λόγω τελωνειακοί προήχθησαν και αυτοί τους τελευταίους μήνες. Έτσι, ο Klandi Malaj, στις 20 Απριλίου του τρέχοντος έτους διορίστηκε ειδικός στις έρευνες ως επικεφαλής του τελωνείου στα σύνορα με το Μαυροβούνιο.

Στις 20 Απριλίου του τρέχοντος έτους, ο Έλτον Γκίστι, από ειδικός έρευνας, ορίστηκε υπεύθυνος στο γραφείο πορθμείων στο Δυρράχιο.

Ενώ ο Mirel Beshiku, με εντολή του Genti Gazheli, στις 27 Ιουνίου 2022, από τον τομέα ανταπόκρισης της διεύθυνσης τιμολογίων, μετακινήθηκε στο εξειδικευμένο γραφείο εποπτείας φορολογικών αποθηκών στο Φιέρι.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της ελληνικής δικαιοσύνης, ο Artur Sejati μαζί με άλλα πρόσωπα που κατά τη σύλληψη δήλωσαν ότι ήταν τελωνειακοί υπάλληλοι, συνόδευαν φορτηγά με αγροτικά μηχανήματα, τρακτέρ, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, τα οποία μετά την κλοπή στην Ελλάδα είχαν πωληθεί στην Αλβανία.

Η λαθρεμπορία που έχει διαπραχθεί από τον διευθυντή έρευνας και άλλα πρόσωπα εξακριβώθηκε από την ελληνική εισαγγελία, η οποία κατέθεσε όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματα στο δικαστήριο. Και ενώ ο Σεγιάτι δικάζεται στην Ελλάδα, συνεχίζει ανενόχλητος το έργο του στα αλβανικά τελωνεία (όπως και οι υπόλοιποι συνεργοί) καθώς ο γενικός διευθυντής Genti Gazheli του έχει εμπιστευτεί τον σημαντικότερο ίσως τομέα, αυτόν της τελωνειακής έρευνας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου