Μπολόνια: Κατάσχεση ναρκωτικών αξίας 1 εκ. € - 8 Αλβανοί συλληφθέντες

Μπολόνια: Κατάσχεση ναρκωτικών αξίας 1 εκ. € - 8 Αλβανοί συλληφθέντες

Χειροπέδες σε 8 Αλβανούς και 35 Ιταλούς πέρασε η Ιταλική Αστυνομία, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών, οπλοκατοχή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομη δραστηριότητα.

Από τους συλληφθέντες κατασχέθηκαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ μετρητά και πάνω από 90 κιλά ναρκωτικών.

Η σημερινή πρωινή επιχείρηση περατώθηκε από την Αστυνομία της Μπολόνια και με εντολή της Εισαγγελίας της Μπολόνια εκδόθηκαν 31 εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων 3 σε κατ' οίκον περιορισμό και 9 με υποχρεωτική παρουσία.

Οι έρευνες αυτής της επιχείρησης ξεκίνησαν το 2019 μετά από προκαταρκτική επιχείρηση, η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση μιας ομάδας ληστών με έδρα τη γειτονιά Barca της Μπολόνια.

Η παρακολούθηση των μελών αυτής της συμμορίας οδήγησε στην ανακάλυψη αυτής της άλλης ομάδας που εμπλεκόταν στη διακίνηση ναρκωτικών και αποτελούνταν από Ιταλούς και Αλβανούς πολίτες που διακινούσαν κοκαΐνη, κάνναβη και μαριχουάνα.

Οι έρευνες για την επιχείρηση έκλεισαν τον Απρίλιο του 2021 και συνεχίστηκαν με τηλεφωνικές υποκλοπές, τηλεματική, βιντεοπαρακολούθηση και δορυφορικές τοποθεσίες που τεκμηρίωσαν την εγκληματική δραστηριότητα για διακίνηση ναρκωτικών από 43 άτομα τα οποία συλλήφθηκαν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου