Ράμα: Δεν φταίει η Βουλγαρία, αλλά το παραμορφωμένο πνεύμα της ευρωπαϊκής διεύρυνσης

Ράμα: Δεν φταίει η Βουλγαρία, αλλά το παραμορφωμένο πνεύμα της ευρωπαϊκής διεύρυνσης

Κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Dimitar Kovacevski και τον Σέρβο ομόλογό του, Alexandar Vucic, ο πρωθυπουργός Edi Rama είπε ότι αισθάνεται άσχημα που πρέπει να είναι στην Ευρώπη ως φίλος, αντί για μέλος της ευρύτερης ευρωπαϊκής οικογένειας.

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζω να μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε. Προσπάθησα να πω μερικά πράγματα κατά τη διάρκεια της συνάντησης και θέλω να μοιραστώ μερικά από αυτά μαζί σας γιατί δεν θέλω να αφιερώσω τόσο χρόνο όσο στη συνάντηση. Είπα ότι ένιωσα και καλά και άσχημα. Ένιωσα καλά γιατί είμαστε Ευρωπαίοι και θέλω να είμαστε ανάμεσα στους Ευρωπαίους», είπε ο Ράμα.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι όσον αφορά το θέμα των διαπραγματεύσεων η Βουλγαρία δεν φταίει για το παραμορφωμένο πνεύμα της διεύρυνσης που είναι πολύ μεγαλύτερο ζήτημα.

«Η Βουλγαρία δεν είναι ο μόνος λόγος. Είναι ατυχές γιατί το παραμορφωμένο πνεύμα της διεύρυνσης είναι ένας πολύ μεγαλύτερος λόγος. Η περίπτωση της Βουλγαρίας είναι η πιο εμφανής εκδήλωση αυτού. Είναι κρίμα που ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ παίρνει όμηρους 2 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που στα σύνορα της Ευρώπης γίνεται ένας ολοκληρωτικός πόλεμος», συνέχισε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου