Οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία πρόσθετη βοήθεια 40 δισ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία πρόσθετη βοήθεια 40 δισ. δολαρίων

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε το Σάββατο νομοθεσία για πρόσθετη βοήθεια 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, καθώς η ρωσική επιθετικότητα πλησιάζει στον τέταρτο μήνα της.

Η νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε από το Κογκρέσο με δικομματική υποστήριξη, εμβαθύνει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία σε μια εποχή αβεβαιότητας για το μέλλον του πολέμου. Η Ουκρανία υπερασπίστηκε με επιτυχία το Κίεβο και η Ρωσία έχει επικεντρώσει την επίθεσή της στα ανατολικά της χώρας, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για την πιθανότητα παρατεταμένης σύγκρουσης.

Η νέα βοήθεια στοχεύει στη στήριξη της Ουκρανίας έως τον Σεπτέμβριο και ακολουθεί ένα προηγούμενο μέτρο έκτακτης ανάγκης που είχε εξασφαλίσει 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το νέο πακέτο περιέχει 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, παρέχοντας μια σταθερή ροή προηγμένων όπλων για τον περιορισμό της προόδου της Ρωσίας. Οραματίζεται επίσης 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολική οικονομική στήριξη, 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση παγκόσμιων ελλείψεων τροφίμων που θα μπορούσαν να προκύψουν από την κατάρρευση της ουκρανικής γεωργίας και περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βοήθεια των προσφύγων.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Καθώς κάνει ένα ταξίδι στην Ασία, ένας αμερικανός αξιωματούχος έφερε το νομοσχέδιο στη Σεούλ για να το υπογράψει ο πρόεδρος, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Αυτό αντανακλά την αίσθηση του επείγοντος για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, αλλά υπογραμμίζει επίσης τις διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κ. Μπάιντεν.

Η επίσκεψη στην Ασία είναι μέρος ενός προσανατολισμού εξωτερικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της Κίνας, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει ταυτόχρονα να συνεχίσει να παρέχει πόρους για να βοηθήσει την Ουκρανία, στη μεγαλύτερη σύγκρουση της Ευρώπης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου