Συνάντηση Βαρβιτσιώτη - Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη - Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είχε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για το σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία φέτος γιορτάζει την εκατονταετηρίδα από την ίδρυσή της. "Η Εκκλησία αποτελεί πυρήνα συσπείρωσης του Ελληνισμού στις ΗΠΑ και στέλνει μήνυμα για την ενότητά του σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός. Και συνέχισε εξαίροντας τη συμβολή της Αρχιεπισκοπής στην πνευματική ζωή, την εκπαίδευση και την κοινωνικο-πολιτιστική δραστηριότητα των ομογενών στις ΗΠΑ, για τους οποίους αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ακόμη ότι χάρη στο πολυδιάστατο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει ενισχυθεί σημαντικά η θέση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ, ενώ ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο και για τα σημαντικότερα τρέχοντα ζητήματα της ελληνικής ομογένειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου