Στον ρυθμό της Ρωσίας η Δημοκρατία Σέρπσκα στην Β-Ε

Στον ρυθμό της Ρωσίας η Δημοκρατία Σέρπσκα στην Β-Ε

Το σερβικό μέλος της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, σε συνεργασία με Ρώσους διπλωμάτες, προσπάθησε να εμποδίσει τον πρέσβη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στον ΟΗΕ να ψηφίσει υπέρ του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης που καταδικάζει την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει το Euractiv, τα μέσα ενημέρωσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δημοσίευσαν την Πέμπτη αντίγραφο της επιστολής που έστειλε ο Ντόντικ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μέσω της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ. Στην εν λόγω αποστολή, ο Ντόντικ ισχυρίζεται ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν έχει «θέση» για την κρίση στην Ουκρανία.

Επίσης, αναφέρει πως ο πρέσβης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στον ΟΗΕ, Σβεν Αλκαλάι, δεν έχει την εξουσία να υποστηρίξει το ψήφισμα που καταδικάζει την επιθετικότητα της Ρωσίας και απαίτησε να εμποδιστεί ο Αλκαλάι να ψηφίσει επί του ψηφίσματος.

Ο Ντόντικ κατηγόρησε περαιτέρω τον Αλκαλάι για κατάχρηση εξουσίας και ότι «απειλεί τη διαδικασία συμφιλίωσης και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη».

«Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη πρέπει να είναι αμερόληπτη και ουδέτερη και να μην υποστηρίζει καμία πλευρά στη σύγκρουση, αλλά αντίθετα να υποστηρίζει την ειρήνη και την ειρηνική επίλυση αυτής της κατάστασης», αναφέρει επίσης ο Ντόντικ στην επιστολή που δημοσίευσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Klix.

Πρόσθεσε ότι εάν αγνοηθεί η επιστολή του θα δημιουργηθεί μια κατάσταση «παράνομης εκπροσώπησης που βασίζεται σε ψευδείς προφάσεις και αποσκοπεί αποκλειστικά στη διάδοση παραπληροφόρησης που δεν απεικονίζει την πραγματική κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου