Το κοσοβάρικο ΥΠΕΞ εξαπολύει μύδρους στον Λαβρόφ

Το κοσοβάρικο ΥΠΕΞ εξαπολύει μύδρους στον Λαβρόφ

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου απέρριψε και χαρακτήρισε αναληθή και προκατειλημμένο κάθε ισχυρισμό του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι το Κοσσυφοπέδιο και κάποια άλλα μέρη των Δυτικών Βαλκανίων γίνονται πρόσφορο έδαφος για εγκλήματα.

Στη σχετική ανακοίνωσή του κοσοβάρικου ΥΠΕΞ, ενημέρωσε τον Ρώσο Υπουργό Λαβρόφ και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου έχει απαγορεύσει με νόμο τη συμμετοχή πολιτών της σε πολέμους στο εξωτερικό και ο νόμος αυτός προβλέπει αυστηρές ποινές για κάθε πολίτη της που μπορεί να είναι μέρος τέτοιων ενεργειών.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου θεωρεί ότι οι δηλώσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS και του Υπουργού Λαβρόφ αποτελούν μέρος μιας σκληρής εκστρατείας ρωσικής προπαγάνδας με στόχο να επιστήσει την προσοχή ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου από το άγχος που δημιουργεί η ρωσική ηγεμονική πολιτική και η δικτατορία για τα δικαιώματα των λαών, για μια ελεύθερη και κυρίαρχη ζωή. Αυτή η σκληρή ρωσική εκστρατεία κατά του Κοσσυφοπεδίου και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, μεταξύ άλλων, στοχεύει να τείνει την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και πέρα από αυτήν στην περιοχή μέσω του ρωσικού δορυφόρου στα Βαλκάνια, της Σερβίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του λαού του Κοσσυφοπεδίου στον λαό της Ουκρανίας για το δικαίωμα σε μια ελεύθερη και κυρίαρχη ζωή στο κράτος του.

Η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου ζητά τη μείωση της έντασης και την αποφυγή σύγκρουσης, η οποία μπορεί να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου