Το Συμβούλιο της Ευρώπης στις ενδιάμεσες εκλογές της Αλβανίας

Το Συμβούλιο της Ευρώπης στις ενδιάμεσες εκλογές της Αλβανίας

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια εξ αποστάσεως αποστολή για να παρακολουθήσει τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές για τους δημάρχους στην Αλβανία, που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου.

Σε δελτίο τύπου που εστάλη χθες, το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών σημείωσε ότι η Gunn-Marit Helgesen, η εισηγήτρια και εκπρόσωπος του Κογκρέσου στο Συμβούλιο Δημοκρατικών Εκλογών της Επιτροπής της Βενετίας θα εκτελέσει την αποστολή μεταξύ 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Επίσης, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, η αντιπροσωπεία θα απαρτίζεται με εκπροσώπους από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σλοβενία, τη Δανία και έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για τον Ευρωπαϊκό Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα πραγματοποιήσει διαδικτυακές ενημερώσεις με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς.

Αυτοί περιλαμβάνουν εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας στα Τίρανα, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ιλιριάν Τσελιμπάσι και ενώσεις τοπικής αυτοδιοίκησης.

Προγραμματίζονται επίσης πρόσθετες ενημερώσεις με ΜΚΟ, ΜΜΕ και πολιτικούς εκπροσώπους.

Η δήλωση σημειώνει ότι κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων αρχών, το Κογκρέσο παρακολουθεί τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και μερικές φορές πέρα από αυτό.

Η παρακολούθηση των τοπικών εκλογών είναι συμπληρωματική της διαδικασίας πολιτικής παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της τοπικής δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου