Ο Ράμα αποφεύγει να συζητήσει για τα δικαιώματα της ΕΕΜ - Αποχωρεί ο Ντούλες

Ο Ράμα αποφεύγει να συζητήσει για τα δικαιώματα της ΕΕΜ - Αποχωρεί ο Ντούλες

Ο επικεφαλής του κόμματος ΚΕΑΔ και εκπρόσωπος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Ντούλες, αρνήθηκε σήμερα να παραστεί στη σύσκεψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ΕΕΜ, που είχε προγραμματιστεί έπειτα από αίτημά του με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο Ράμα ωστόσο δεν έκρινε ως σημαντική τη συνάντηση και ανέθεσε στην υπουργό E. Spiropali να συζητήσει με τον κ. Ντούλε, ωστόσο ο Έλληνας βουλευτής αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων και λίγο πριν φύγει, ανέφερε ότι η στάση του Αλβανού πρωθυπουργού, αποδεικνύει ότι γι' αυτόν ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και των ελευθεριών τους δεν υπάρχει στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του, ωστόσο για καλή μας τύχη (της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας) υπάρχει στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί ότι ο πρωθυπουργός δεν άξιζε να συζητήσει αυτό το θέμα και το ανέθεσε…Είναι ένας κυνικός τρόπος, έχει όλες τις δυνατότητες να το κάνει, αλλά όχι την επιθυμία.

Στις 9 Νοεμβρίου κατέθεσα την αίτηση. Η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού Ράμα αποδεικνύει ότι για τον ίδιο ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και των ελευθεριών τους δεν υπάρχει στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του. Αλλά ευτυχώς για μας υπάρχει για την ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά ο Ντούλες. 

×
Subscribe

ΕΕ: Συναντήσεις Δένδια στο περιθώριο του ΣΕΥ
Ν. Κανέλλος: Η Ελληνική Μειονότητα να διεκδικήσει ...

Σχετικά άρθρα