Η Αλβανία στο πλευρό της Τουρκίας στην υπόθεση Καβαλά

Η Αλβανία στο πλευρό της Τουρκίας στην υπόθεση Καβαλά

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ξεκινήσει διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την συνέχιση της κράτησης του Οσμάν Καβαλά.

Επίσης η ΕΕ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να γνωστοποιήσει στην Τουρκία την πρόθεσή του να εκκινήσει «διαδικασία επί παραβάσει» κατά της χώρας για τη συνέχιση της κράτησης του φιλανθρώπου επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά κατ΄εφαρμογήν απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Συμβούλιο καλεί την Άγκυρα να υποβάλει τις θέσεις της για την υπόθεση μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2022. Την περασμένη εβδομάδα τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης του Οσμάν Καβαλά, παρατείνοντας την τετραετή του κράτηση χωρίς καταδικαστική απόφαση σε μία δίκη που αύξησε την ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με τους δυτικούς της συμμάχους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το State Department που ζητά από τον Ερντογάν να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να απελευθερώσει άμεσα τον Καβαλά.

Παρά την αντίθετη προς την Τουρκία στάση της ΕΕ, η Αλβανία φαίνεται να μην αποφεύγει και σε αυτήν την περίπτωση να στηρίξει τον Ερντογάν, λαμβάνοντας θέση υπέρ του.

Ο αντιπρόσωπος της Αλβανικής Κυβέρνησης στην Επιτροπή Υπουργών κατά την ψηφοφορία ψήφισε «αποχή».

Για ακόμη μία φορά φανερώνεται η στήριξη της αλβανικής κυβέρνησης στην Τουρκία, η οποία και αποτελεί μέντορά της στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο στην υπόθεση του επιχειρηματία Καβαλά, ο οποίος έχει σχέσεις με το δίκτυο του Σόρος, δεν γνωρίζουμε εάν αυτό δημιουργήσει ρίξη μεταξύ του Σόρος και του Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου