Αλβανία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Αλβανία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, η πρεσβεία των ΗΠΑ περιέγραψε τη διαφθορά ως απειλή για την ασφάλεια και την οικονομική ισότητα, καθώς και παράγοντα που υπονομεύει το κράτος δικαίου και υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού στους κυβερνητικούς θεσμούς.

Μεταξύ άλλων, η πρεσβεία σημειώνει ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός στον κόσμο σε βασικούς μηχανισμούς κατά της διαφθοράς για να διασφαλίσουν ότι οι χώρες εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

«Η διαφθορά απειλεί την ασφάλεια, την οικονομική ισότητα, υπονομεύει το κράτος δικαίου και υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού στους κυβερνητικούς θεσμούς. Η διαφθορά απειλεί τα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες παγκοσμίως και οδηγεί στη διάβρωση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η καταπολέμηση της διαφθοράς απαιτεί περισσότερα από λόγια, γι' αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στον κόσμο σε βασικούς μηχανισμούς κατά της διαφθοράς για να διασφαλίσουν ότι οι χώρες εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας να θέσουμε υπόλογους τους διεφθαρμένους παράγοντες. «Καλούμε όλες τις χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου