Έλληνες καταδρομείς στη Θράκη - Σε παραλήρημα οι Τούρκοι

Έλληνες καταδρομείς στη Θράκη - Σε παραλήρημα οι Τούρκοι

Πανικός έχει προκληθεί στην Τουρκία για την παρουσία Ελλήνων καταδρομέων στην ακριτική Θράκη.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα η συγκεκριμένη κίνηση της Ελλάδας αποτελεί «πρόκληση» στα χωρια της περιοχής.

Επίσης σημειώνουν πως η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει Μονάδες Καταδρομέων στο Ορμένιο και στο Σουφλί και μάλιστα πραγματοποίησε άσκηση με βαρέα όπλα στη μέση ενός χωριού του δήμου Μύκης.

Επίσης προσθέτουν πως «η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε κλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατιώτες σε χωριά της Δυτικής Θράκης».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα, η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak αναφέρει πως οι καταδρομείς ήρθαν στο χωριό με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και ότι οι στρατιώτες θα τοποθετούνταν στον πρώην στρατώνα Παρασκευούδη. Επιπλέον, στάλθηκαν στους στρατώνες 4 στρατιωτικά ελικόπτερα για να υπηρετήσουν στην περιοχή.

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι Ελληνικές Αρχές έστειλαν τη συγκεκριμένη Μονάδα στα Βουλγαρο-Ελληνικά σύνορα για να αποτρέψουν τη διέλευση παράνομων μεταναστών καθώς και την εμπορία ανθρώπων.

Τέλος, αναφέρεται ότι οι καταδρομείς θα περιπολούσαν την περιοχή 24 ώρες το 24ωρο και ο Ελληνικός Στρατός με τις Μονάδες Προστασίας Συνόρων της ΕΕ (Frontex) έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου