Διεθνής Μαραθώνιος - Άναψε η Αλεξάνδρειος Φλόγα στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής Μαραθώνιος - Άναψε η Αλεξάνδρειος Φλόγα στη Θεσσαλονίκη

Στον τελικό προορισμό της, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έφτασε σήμερα το απόγευμα η Αλεξάνδρειος Φλόγα, η οποία θα καίει στο σημείο μέχρι αύριο, ημέρα διεξαγωγής του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Η αφή της Φλόγας πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εξαιτίας των συνθηκών με τον Covid-19, πέρασε από 14 ενδιάμεσους σταθμούς και αφίχθη στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παραμείνει αναμένη μέχρι και τον τερματισμό του τελευταίου συμμετέχοντα δρομέα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, άναψε το βωμό με την Αλεξάνδρειο Φλόγα, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, του υφυπουργού Εσωτερικών για τον τομέα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγγελου Χαριστέα και της προέδρου του «ΜΕΑΣ Τρίτων», Χριστίνας Καραμίχου.

Οι δύο κορυφαίες δρομικές εκδηλώσεις της Βόρειας Ελλάδας διοργανώνονται φέτος την ίδια μέρα, λόγω της πανδημίας με τον κορονοϊό. Περισσότεροι από 10.000, κάθε ηλικίας, είναι οι συμμετέχοντες δρομείς και για τους δύο αγώνες, η εγγραφή των οποίων έγινε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής των δύο διοργανώσεων.

Συνολικά, οι δρομείς στους αγώνες εκπροσωπούν 53 χώρες και 5 ηπείρους.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 08:00, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων), και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 12:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:30, αφετηρία: Λεωφ. Νίκης, στο ύψος της Πλ. Ελευθερίας), τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 17:30, αφετηρία: Λεωφ. Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου), και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 20:15, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Όλοι οι δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος των δύο διοργανώσεων θα έχουν ως κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο Δρόμος 10.000μ. του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» και ο Δρόμος 5.000μ. του «Νυχτερινού» θα είναι φέτος αφιερωμένοι στη μνήμη της 42χρονης μαραθωνοδρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου, που έχασε πρόσφατα τη ζωή της, παρασυρόμενη με το ποδήλατό της από φορτηγό, η οποία υπήρξε η πρώτη νικήτρια στους συγκεκριμένους δρόμους, το 2006 στον 1ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και το 2012 στον 1ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Κ. Φλώρος: Δεν σκοπεύουμε να παραδώσουμε μικρότερη...
Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αιγύπτου - Ιορδανίας ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 27/11/21, 05:57

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη