Αντίδραση του Σέρβου ΥΠΕΞ στις δηλώσεις Ράμα για την ένωση Αλβανίας - Κοσόβου

Αντίδραση του Σέρβου ΥΠΕΞ στις δηλώσεις Ράμα για την ένωση Αλβανίας - Κοσόβου

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούλιν, απάντησε στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος δήλωσε ότι «η ένωση Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου παραμένει επιδίωξή του» .

«Όταν ο Ράμα είπε ότι σκοπεύει να ενώσει το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, οι βαλκανικές χώρες σιωπούσαν, η UNMIK, η οποία ελέγχει το Κοσσυφοπέδιο σύμφωνα με το ψήφισμα 1244, σιωπούσε και η ΕΕ δεν εγκαταλείπει την διαθέσιμη θέση της»,είπε ο Σέρβος ΥΠΕΞ

«Ζητώ την ενότητα των Σέρβων και λέω ότι ο στόχος της γενιάς μας είναι να δημιουργήσουμε έναν σερβικό κόσμο», δήλωσε ο Βούλιν.

«Όλα όσα επιτρέπονται στους Αλβανούς δεν θα μπορούν να απαγορευτούν για τους Σέρβους. Το μόνο εμπόδιο για τη «Μεγάλη Αλβανία» και η μόνη δύναμη που θα επιτρέψει στους Σέρβους να μην ηγούνται των άλλων είναι η σερβική πολιτική ενότητα και η δημιουργία ενός «σερβικού κόσμου». «Ελπίζω ότι όλοι όσοι σιωπούν για τη δήλωση του Ράμα για τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας» θα σιωπήσουν και όταν εμείς οι Σέρβοι μιλάμε για τον «σερβικό κόσμο», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στην «Ελεύθερη Ζώνη», ο αρχηγός της αλβανικής κυβέρνησης Ράμα ρωτήθηκε εάν ο στόχος του είναι να είναι πρόεδρος της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Ράμα απάντησε λέγοντας: «Δεν είναι στα σχέδιά μου. Η ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία ναι. Αυτό δεν είναι ένα προσωπικό έργο, αυτό είναι μια επιδίωξη. «Η φιλοδοξία μου είναι να κάνω μια τρίτη ζωή, να μην έχω καμία σχέση με την καθημερινή πολιτική».

Οι παραπάνω δηλώσεις Ράμα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του όπου χαρακτηρίζει την ΕΕ «όμηρο» του εθνικισμού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου