Η Αλβανία παρατείνει την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού κατά του COVID-19

Η Αλβανία παρατείνει την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού κατά του COVID-19

Η Αλβανία αποτελεί μέχρι στιγμής την χώρα με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη.

Η αλβανική κυβέρνηση προχωρώντας σε μια κίνηση με σκοπό να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς, λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού COVID-19, ανέβαλε την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους κατά μία εβδομάδα.

Ο εμβολιασμός των φοιτητών άνω των 18 ετών και για όλο το ακαδημαϊκό προσωπικό είναι υποχρεωτικός, ενώ οσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει να υποβάλλουν αρνητικό τεστ COVID-19 κάθε εβδομάδα, με προσωπική τους δαπάνη.

Επίσης η κυβέρνηση άνοιξε κέντρα εμβολιασμού σε κάθε πανεπιστημιούπολη της Αλβανίας, με σκοπό να διευκολύνει τη διαδικασία για όποιον επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αλβανική Φοιτητική Οργάνωση διαπιστώθηκε ότι το 75% των φοιτητών του πανεπιστημίου τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ , μόλις το 31% έχει κάνει το εμβόλιο.

Η Αλβανία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, ακόμη και σε σύγκριση με τις γειτονικές της χώρες και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Pfizer, η AstraZeneca και μερικά από τα κινεζικά εμβόλια Sinovac, είναι ευρέως διαθέσιμα στους πολίτες δωρεάν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου