Ελληνική και Αλβανική Ραδιοτηλεοράση υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας

Ελληνική και Αλβανική Ραδιοτηλεοράση υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας

Η αντιπροσωπεία της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης, υπό την προεδρία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Leka Bungo ξεκίνησε στην Αθήνα μια συνάντηση με τα κορυφαία στελέχη της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την ΕΡΤ, τους γενικούς διευθυντές της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα και τον Πρόεδρο του τηλεοπτικού συμβουλίου , Γεώργιο Γαμπρίτσο.

Το επίκεντρο της συνάντησης ήταν η αύξηση των σχέσεων μεταξύ των δύο δημόσιων μέσων ενημέρωσης των δύο χωρών, που είχαν σιωπήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δύο πλευρές ζήτησαν για τη δημιουργία μιας συνεργασίας σε ένα θεσμικό και επιτυχημένο πλαίσιο.

Επίσης συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου μεταξύ των δύο δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων, το οποίο σύντομα θα εφαρμοστεί στην πράξη, θα αποτελέσει μέρος της ανταλλαγής εμπειριών, κατάρτισης, ανταλλαγής προγραμμάτων και συμπαραγωγών μεταξύ του RTSH και της ΕΡΤ. Αυτό λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες ζουν στην Ελλάδα, και επίσης υπάρχει ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Πρέσβειρα της Αλβανίας στην Ελλάδα, Luela Hajdaraga, η οποία υποστήριξε την πρωτοβουλία της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης για την επανέναρξη της συνεργασίας με τον ελληνικό δημόσιου κολοσσό, την ΕΡΤ και δεσμεύτηκε ότι θα είναι εγγυήτρια και συνομιλητής για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου