Το Μαυροβούνιο δεν θα δεχθεί πρόσφυγες από το Αφγανιστάν

Το Μαυροβούνιο δεν θα δεχθεί πρόσφυγες από το Αφγανιστάν

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε χθες ότι συμμετέχοντας στη δήλωση περίπου 100 χωρών που δημοσιεύτηκε από το State Department Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Μαυροβούνιο δεν υποχρεώνεται να δεχτεί προσωρινά κατοίκους του Αφγανιστάν που βοήθησαν τις συμμαχικές δυνάμεις, αφού μια τέτοια υποχρέωση δεν προβλέπεται από αυτή τη δήλωση, αναφέρει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο.

«Σύμφωνα με τη δήλωση, το Μαυροβούνιο υποστήριξε την πρωτοβουλία που απαιτεί να επιτρέπεται σε όλους όσους θέλουν να φύγουν από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για ανοικτούς δρόμους, αεροδρόμια και διαβάσεις συνόρων. Η δήλωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο λαός του Αφγανιστάν αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια σε ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον και, ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων αυτών, και ιδιαίτερα των γυναικών». αναφέρει η δήλωση.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι, ως χώρα που ήταν μέρος της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF και Αποφασισμένη Υποστήριξη), το Μαυροβούνιο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση, υποστηρίζει τις προσπάθειες και ενώνεται με τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για την ασφαλή έξοδο από χώρα για συμμαχικές και εταίρες δυνάμεις. καθώς και ο λαός του Αφγανιστάν, που το θέλει.

«Το Μαυροβούνιο, σε αυτό το στάδιο, δεν θα δεχθεί πρόσφυγες, όπως δηλώνεται αυθαίρετα σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, οπότε τονίζουμε ότι αυτό το θέμα θα πρέπει να αναφέρεται με ιδιαίτερη ευαισθησία για την ακρίβεια στην ενημέρωση του κοινού. Το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σίγουρα διαθέσιμο για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με αυτό το ζήτημα», καταλήγει η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Μαυροβουνίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου