Ο Βάρχελι περιμένει αλλαγή στο θέμα διεύρυνσης με Αλβανία και Σκόπια

Ο Βάρχελι περιμένει αλλαγή στο θέμα διεύρυνσης με Αλβανία και Σκόπια

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλιβερ Βάρχελι δήλωσε πως η διοργάνωση της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης με την Αλβανία και τα Σκόπια θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΕ αποφάσισε και πάλι να μην ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, το διαπραγματευτικό πλαίσιο με τις δύο χώρες δεν εγκρίθηκε λόγω του βέτο της Βουλγαρίας στα Σκόπια.

Επίσης ο Βάρχελι είπε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος και με τις δύο χώρες, ενώ ελπίζει πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τους επόμενους 6 μήνες, όταν η Προεδρία του Συμβουλίου περάσει στη Σλοβενία.

Στην περίπτωση της Αλβανίας, ποιος επιβλέπει ουσιαστικά την χώρα στην πρόοδο που σημειώνει ή και δεν σημειώνει; Υπάρχει περίπτωση η χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ και οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις γίνουν στην πορεία;

Πραγματικά είναι πολλά τα ερωτήματα και μέχρι στιγμής η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι πως τίποτε δεν έχει λυθεί, ενώ εκκρεμούν όλα όσα απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις σχετικά την ΕΕΜ, η Ελλάδα έχει δώσει το πράσινο φως και ίσως να ελπίζει σε μια μελλοντική συμμόρφωση της Αλβανίας. 

Ιστορική προσέγγιση του Βορειοηπειρώτικου χώρου
Η Γερμανία επιμένει στην διεύρυνση της ΕΕ σε Αλβαν...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, 23:12

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Nope

Nope