Στην Αλβανία εντοπίστηκε ο Τούρκος CEO που εξαφανίστηκε με 2 δισ. δολάρια

Στην Αλβανία εντοπίστηκε ο Τούρκος CEO που εξαφανίστηκε με 2 δισ. δολάρια

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν την Παρασκευή 62 άτομα για φερόμενους δεσμούς με την υπόθεση του CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Thodex, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό κλέβοντας 2 δισ. δολάρια επενδυτών, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας Habertürk, BirGün και Hürriyet.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε οκτώ πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για 16 άλλα άτομα.

Δεν υπήρχαν άμεσες πληροφορίες για τους κρατούμενους.

Τούρκοι αξιωματούχοι ασφαλείας δημοσίευσαν μια φωτογραφία του ιδρυτή του Thodex, Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, που περνούσε από τον έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, καθ 'οδόν προς μια άγνωστη τοποθεσία.

Πηγές ασφαλείας που επικαλέστηκε το κανάλι HaberTürk ανέφεραν ότι ήταν στην Αλβανία.

Η αστυνομία εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και κατέσχεσε υπολογιστές και ψηφιακό υλικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Σε ένα μήνυμα στο λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter, ο Οζέρ είπε ότι βρισκόταν στο εξωτερικό για συναντήσεις με ξένους επενδυτές και θα επέστρεφε στο σπίτι του "σε λίγες μέρες και θα συνεργαστεί με δικαστικές αρχές, ώστε να μπορέσει να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια".

Όλα αυτά καθώς οι Τούρκοι τρέμοντας για το μέλλον του νομίσματος της χώρας, στρέφονται σε κρυπτονομίσματα σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους και ταυτόχρονα φοβούμενοι τον υψηλό πληθωρισμό.

Πέτρος Κράνιας / capital.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου