Μήνυμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Μήνυμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Η 200η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας – Διαχρονική η συμμετοχή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην μέθεξη της Ελευθερίας!

Υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια γιορτάσει καταλλήλως την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης καθώς και το εαρινό Πανηγύρι της Θεοτόκου, τον Ευαγγελισμό.

Άλλο τόσο τη συμβολική αυτή Επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων, ειδικά τα παιδιά και οι νέοι μας, ήθελαν αλλιώτικα να πανηγυρίσουν. Η Πανδημία ωστόσο προσδιορίζει αλλιώς τις συνθήκες και τους όρους. Ίσως καλύτερα για να μπορέσουμε ο καθένας και η κάθε μια να αναλογιστούν βαθύτερα το αγαθό της Ελευθερίας.

Ειδικά εδώ στα πάτρια εδάφη μας, υπό τις γνωστές ιστορικές και σημερινές συγκυρίες ξέρουμε καλά τη σημαίνει ελευθερία και δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Εξ άλλου δεν συμμετείχαμε απλά στον αγώνα εκείνο του Έθνους για να απαλλαχτεί του Οθωμανικού σκοταδισμού. Μετέχουμε διαρκώς ώστε να διατηρήσουμε τον Ελληνισμό μας και την πίστη των Πατέρων, και τη διαθήκη υψηλών ιδανικών.

Είναι ίσως αυτή η διαφορά από τα άλλα συστατικά κομμάτια του Οικουμενικού Ελληνισμού. Άνδρες με όλη τη σημασία της λέξης διψασμένοι για ελευθερία και με βαθιά πίστη στο Θεό, απ’ τα μέρη αυτά, πολέμησαν μέχρι θυσίας για την Πατρίδα. Έγιναν όμως και παράδειγμα για τον καθένα και τη κάθε μια μας για το πώς μπορούμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές και να ανταποκρινόμαστε διαρκώς στο εθνικό χρέος χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς!

Δεν είναι έννοιες αφηρημένες η υποχρέωση συνέπειας στην παρακαταθήκη των προγόνων και η διαρκή αγωνιστική προσωπική συμμετοχή στον κοινό αγώνα. Είναι επιβεβαίωση της ταυτότητας μας διότι ο Έλληνας δεν νοείται χωρίς την ελευθερία!

Χρόνια Πολλά την επανάκτηση της Ελευθερίας μας! Η Παναγία Μητέρα ας περιφρουρεί πάντα το Έθνος και το λαό μας!

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης

ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA
Άγιοι Σαράντα, στις 23 Μαρτίου 2021

Αλβανοί λοιμωξιολόγοι: Το SPUTNIK θα χορηγηθεί παρ...
"Ακαδημαϊκά μυθεύματα" για το 1821 και η απομυθοπο...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 22/01/22, 14:06

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη