Θύμα της πανδημίας οι συντάξεις των Βορειοηπειρωτών σύμφωνα με τον Υφυπ. Εργασίας

Θύμα της πανδημίας οι συντάξεις των Βορειοηπειρωτών σύμφωνα με τον Υφυπ. Εργασίας

«Η κυβέρνηση δεν ανακαλεί την υπόσχεση και δέσμευση της, απλώς μεταθέτουμε χρονικά την υλοποίηση της, λόγω των έκτακτων συνεπειών της πανδημίας, που μας υποχρέωσε να στρέψουμε αλλού το βλέμμα. Στο αίτημα των ομογενών για κατάργηση μείωσης της Εθνικής Σύνταξης, μόνο ο χρόνος παρέμβασης μας αλλάζει. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνω ότι το ζήτημα τους δεν το ξεχνάμε και την κατάλληλη στιγμή θα πράξουμε ό,τι υποσχεθήκαμε με όρθιους τους πολίτες και τη κοινωνία».

Αυτή τη χαρακτηριστική δήλωσε έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Μουλικιώτη, για την "κατάργηση μείωσης της Εθνικής Σύνταξης των μελών της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης".

Ο κ. Μουλκιώτης τόνισε την ανάγκη αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς, όπως είναι, είναι αδύνατον αντικειμενικά να καλυφθούν οι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται για τους Βορειοηπειρώτες και τους ποντίους", τονίζοντας ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχαν δεσμευτεί για πλήρη εθνική σύνταξη εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα για 40 χρόνια στην Ελλάδα.

Στο θέμα παρενέβη και ο προεδρεύων του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το θέμα αυτό έχει επανειλημμένα τεθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας άνθρωπος που δεν υπόσχεται εύκολα, είχε δεσμευτεί ότι θα το λύσουμε. Λαμβανομένων βεβαίως και των δημοσιονομικών της χώρας λόγω της πανδημίας».

"Συμφωνώ ότι πρέπει να διασφαλίζεται η αρχή της ισότητας. Χρονικά μετατέθηκε το ζήτημα, δεν αναιρούμε όσα ειπώθηκαν και δεσμευτήκαμε, οφείλουμε όμως να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και στις δημοσιονομικές επιπτώσεις δημιούργησε η πανδημία", διαβεβαίωσε ο κ. Τσακλόγλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνεργασία του μειονοτικού κόμματος MEGA με τον Ρά...
Υποψήφιος στα Τίρανα ο Βαγγέλης Ντούλες - Στην ίδι...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (4)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (4)

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι έκανε για το θέμα του Κατσιφα;
Τι έκανε για να βοηθήσει τώρα, αυτούς εκεί που κρατάνε θερμό πύλες, στο θέμα του κορονοϊού;
Έκλεισε τα σύνορα και δεν εφαρμόζει ότι και στις άλλες πύλες εισόδου στο Μαυροματι και στην Κακαβιά.
Τι έκανε για τις δηλώσεις Καχριμανη, για τις περιουσίες, για τις εκκλησίες που γκρεμίζουν οι Αλβανοί;
Τι έκανε γενικα για να στηρίξει αυτούς εκεί;
Και μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ τις έκοψε .

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ξέρω αν η τελευταία σου πρόταση αφορά το δικό μου σχόλιο Απόστολε.
Πριν λίγο καιρό προσέφυγαν στο Σ.Τ.Ε. συνταξιούχοι για τις περικοπές.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε τότε ότι δεν υπάρχουν χρήματα να σωθούν στους συνταξιούχους γιατί δόθηκαν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της πανδημίας.
Άρα ξέρω πολύ καλά τι λέω.

Αν ήθελε να τα δώσει στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες θα το έκανε μόλις βγήκε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Υφυπουργό ότι ουδείς αμφισβητεί τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η πολυετής οικονομική κρίση στην ελληνική οικονομία, κρίση την οποία επακολούθησε η λαίλαπα της πανδημίας. Οι Βορειοηπειρώτες αγαπάμε όσο κανείς την πατρίδα μας και το έχουμε αποδείξει διαχρονικά (και κυρίως από τότε που βιαίως από Ηπειρώτες κληθήκαμε Βορειοηπειρώτες μέχρι και σήμερα). Δεν ταυτίζουμε ποτέ τη μητρόπολή μας με πρόσωπα, κόμματα και πολιτικές, που ουκ ολίγες φορές μας έχουν πικράνει. Είμαστε καρτερικοί και ευελπιστούμε. Η συσχέτιση της εθνικής σύνταξης με τη σαραντάχρονη διαμονή μας στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ φρονώ ότι είναι αριστερό τέχνασμα που έπιασε και δεξιά ως άλλοθι για το μοχθηρό "ψαλίδισμα" με 1/40 επί ... Νομικός δεν είμαι και δεν ξέρω ακριβώς το μέγεθος της νομικής υπόστασης του θέματος, το εθνικό υπόβαθρό του όμως είναι γνωστό τοις πάσι. Προσωπικά πιστεύω πως η αδικία θα αποκατασταθεί και ότι η προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού της χώρας (και η προεκλογική) θα λάβει σάρκα και οστά. Τέλος, θα έλεγα ταπεινά στον καθένα μας να προστρέχουμε σε επιχειρήματα και στη λογική και όχι σε χαρακτηρισμούς και ανώφελες δηλώσεις και κηρύγματα. Ειδικά στο δημόσιο λόγο μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τους μετανάστες έχουν.
Μόνο για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν έχουμε.
Τρέξτε να τους ψηφίσετε την άλλη φορά.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη