Αντίδραση της Σερβίας στις δηλώσεις Χαραντινάι για ένωση Κοσόβου - Αλβανίας

Αντίδραση της Σερβίας στις δηλώσεις Χαραντινάι για ένωση Κοσόβου - Αλβανίας

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι αξίζει «περιφρόνηση και τιμωρία» μετά τη δήλωσή του για πιθανό δημοψήφισμα για ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία.

Ο Βουλίν αναφέρεται στον Χαραντινάι ως «εγκληματία πολέμου» και «ηγέτη καρτέλ ναρκωτικών», ενώ χρησιμοποιεί και πάλι τον εκφραστικό όρο «Shiptari» όταν αναφέρεται στους Αλβανούς.

Ο Βουλίν αναφερόταν συνεχώς στους Αλβανούς ως «Shiptari», φράση χρησιμοποιείται υποτιμητικά καθώς ο σερβικός όρος για τους Αλβανούς είναι "Albanac".

Πριν από δύο ημέρες ο Χαραντιανάι είπε ότι εάν δεν υπάρχει πρόοδος στη διαδικασία απελευθέρωσης της βίζα ή της ένταξης στο ΝΑΤΟ, ο ίδιος θα ζητήσει δημοψήφισμα για ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία.

«Όμως εκείνοι που σιωπούν για τα εγκλήματα πολέμου και τις απειλές περί "Μεγάλης Αλβανίας" είναι πιο επικίνδυνοι από αυτόν», αναφέρει ο Βουλίν στην εφημερίδα του Βελιγραδίου Tanjung, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Νενάντ Πόποβιτς, υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο στη σερβική κυβέρνηση είχε επίσης μια σκληρή αντίδραση στη δήλωση του Χαραντινάι.

"Ο πολιτικός ηττημένος και εγκληματίας πολέμου Ραμούς Χαραντινάι, αντιμέτωπος με κατηγορίες για τα πιο τερατώδη εγκλήματα εναντίον του σερβικού λαού, θέλει να επιστρέψει στα περιθώρια της πολιτικής ζωής, επιτίθεται θυμωμένα στη Σερβία και τον πρόεδρό της Αλεξάνταρ Βούτσιτς με εξτρεμιστικές απόψεις", αναφέρει ο Πόποβιτς.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε την Τρίτη ότι δεν πρέπει να απαντούν στις απειλές με απειλές, προσθέτοντας ότι η Σερβία θα έχει «επαρκή απάντηση».

«Η απάντησή μου είναι ότι κάνεις τη δουλειά σου, ό, τι θέλεις, και θα έχουμε μια καλή και επαρκή απάντηση, και οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν», είπε ο Βούτσιτς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου