Προαιρετική η δήλωση εθνικότητας και θρησκείας στην απογραφή πληθυσμού της Αλβανίας

Προαιρετική η δήλωση εθνικότητας και θρησκείας στην απογραφή πληθυσμού της Αλβανίας

Μετά από δύο χρόνια η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη το σχέδιο νόμου για την απογραφή του πληθυσμού και των οικιών, που είχε προγραμματισθεί για φέτος, αλλά αναβλήθηκε για τον επόμενο χρόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πάλι τη θρησκεία και η εθνικότητα έχουν λάβει τη μεγαλύτερη προσοχή στις συζητήσεις, λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την ελληνική μειονότητα κατά την απογραφή του 2011.

Η νέα διευθύντρια της INSTAT Έλσα Δούλι εξήγησε στην επιτροπή ότι αυτοί οι δύο δείκτες είναι προαιρετικοίκαι θα έχουν την εναλλακτική λύση «προτιμώ να μην απαντήσω».

«Το ερωτηματολόγιο του απογραφικού δελτιίου περιέχει ένα σύνολο ερωτήσεων που είναι υποχρεωτικές οι απαντήσεις, αλλά υπάρχουν και αυτές οι δύο ερωτήσεις που είναι προαιρετικές. Οι εθνοτικές και θρησκευτικές σχέσεις θεωρούνται προαιρετικές, είναι ευαίσθητες και δεν περιλαμβάνονται.

Στην απογραφή περιέχονται και οι 5 θρησκευτικές πεποιθήσεις που αναγνωρίζονται στην Αλβανία, περιέχει επίσης μια άλλη επιλογή εάν το άτομο δεν ανήκει σε καμία από αυτές τις θρησκείες», δήλωσε η διευθύντρια της INSTAT.

Ωστόσο, η απάντηση για τη γλώσσα δεν θα είναι προαιρετική, ασφαλώς θα πρέπει να υπάρχει απάντηση.

«Η γλώσσα δεν θα είναι προαιρετική, οπότε δεν θα υπάρχει επιλογή, «προτιμώ να μην απαντήσω». Δεν θεωρείται ότι ανήκει στις ευαίσθητες ερωτήσεις», δήλωσε η Δούλι.

Επίσης, η πρόταση του βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ιλίρ Μπεκάι, ότι το ζήτημα σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των πολιτών πρέπει να συμπεριληφθεί σε αυτήν την απογραφή, δεν ελήφθη υπόψη. 

echedoros-a.gr

Μπορέλ: «Πιο κοντά από ποτέ η έναρξη ενταξιακών δι...
Kαταγωγή από Αλβανία και Σκόπια ο 20χρονος τζιχαντ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, 13:10

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη