Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις

Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις

Η Ελλάδα, λέγοντας «όχι» σε πρωτοβουλίες συμφιλίωσης, κατέστησε σαφές ότι δεν ευνοεί τον διάλογο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον ομόλογο του από το Κονγκό, Claude Gakosso.

«Οι ασκήσεις μας [στην Ανατολική Μεσόγειο] διεξάγονται στο πλαίσιο των κανόνων του ΝΑΤΟ» συνέχισε ο Mevlut Cavusoglu απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί «ασκήσεις με πραγματικά πυρά».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο IBNA, ο Mevlut Cavusoglu αναφέρθηκε περαιτέρω στην απροθυμία της Αθήνας στο διάλογο για τη μείωση των εντάσεων και υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες συμφιλίωσης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι δεν είναι υπέρ του διαλόγου λέγοντας" όχι "στις πρόσφατες πρωτοβουλίες [συμφιλίωσης]», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρχει μια στάση αρχών και να ενεργούμε με ειλικρίνεια, καλώντας την Ελλάδα να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και να εξηγήσει τη στάση της εάν έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματα της.

«Είμαστε υπέρ του να καθίσουμε στο τραπέζι επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, αλλά η Ελλάδα δεν φαίνεται να αποδέχεται αυτήν την προσέγγιση», δήλωσε ο Çavuşoğlu, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να διεξαγάγει συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου