Έντονη κινητικότητα υπέρ των βορειοηπειρωτικών δικαιωμάτων

 Έντονη κινητικότητα υπέρ των βορειοηπειρωτικών δικαιωμάτων  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σε διεθνές επίπεδο, σχετικά με τις εγγυήσεις που πρέπει να αποδώσει η Αλβανία όσον αφορά τα δικαιώματα των Ελλήνων της, φαίνεται πως προμηνύουν μια δυναμική στάση του επίσημη ελληνικού κράτους.

Ιδιαίτερα το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό αποτελεί την κορωνίδα όλων όσων μπορούν να ακολουθήσουν. Υπό αυτές τις ευνοϊκές συνθήκες, μπορεί να ανοίξει μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική για όλους τους πολίτες της χώρας, με κύριο παράγοντα την εφαρμοσμένη δημοκρατία.

Όχι μόνον δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος της περιθωριοποίησης, αλλά αντιθέτως αλλάζει η στάση με την οποία λειτουργούν οι θεσμοί. Δομείται εξαρχής το δίκαιο και σταθεροποιείται η ανάπτυξη, αφού αποφεύγονται τυχόν τριβές μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η Ενωμένη Ευρώπη ως οργανισμός, αλλά και ως πυρήνας προστασίας απέναντι σε επιδιώξεις τρίτων στα εδάφη της,έχει την ισχύ να ωθήσει την ανάπτυξη της οικονομίας. Μέσω ειδικών κονδυλίων και προγραμμάτων, προάγει τον πολιτισμό, ενδυναμώνει τουριστικά την κάθε περιοχή, με βάση την ατομική της ιδιαιτερότητα.

Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί (πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά) θα μπορέσουν να κρατήσουν στον τόπο τους γηγενείς κατοίκους έχοντας ως μέσο τη θάλασσα. Ενώ οι περιοχές με εύφορο έδαφος, κάλλιστα μπορούν να καλλιεργηθούν από τους ντόπιους πληθυσμούς.

Το τελευταίο διάστημα είναι έντονη η αλλαγή στην αντιμετώπιση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από το εθνικό κέντρο, μολονότι και στο παρελθόν είχαν γίνει κάποιες όχι τόσο δυναμικές αναφορές.

Ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της έντονης κινητικότητας, η οποία με ουσιώδη βήματα, δύναται να οδηγήσει τους Βορειοηπειρώτες σε μια νέα πορεία πλεύσης. 

Η φωτογραφία του Ράμα με τον Ομπάμα έναντι 80.000$...
Μυστηριώδης παραίτηση του εισαγγελέα που ερευνούσε...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη