Εθνικό καθήκον η συμμετοχή στην απογραφή πληθυσμού

Εθνικό καθήκον η συμμετοχή στην απογραφή πληθυσμού

Ήδη άρχισε η απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία ή το census 2023, για την απογραφή του πληθυσμού και την καταγραφή των οικισμών και των κατεχόντων του καθενός, μια μελέτη που επιβάλλεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ολοκλήρωση της οποίας χορηγήθηκαν στην Αλβανία 4,8 εκατομμύρια ευρώ.

Στην απογραφή αυτή και για πρώτη φορά αναγράφεται το λήμμα της εθνικότητας και του θρησκεύματος, ένα αίτημα της οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ που διεκδικούσε σε κάθε απογραφή και απείχε από την τελευταία λόγω απουσίας του λήμματος αυτού.

Είναι η ευκαιρία ν' αναδείξουμε τον πραγματικό μας αριθμό, την εθνική και θρησκευτική μας ταυτότητα, απαντώντας και στο κάλεσμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Μακαριωτάτου Αναστασίου, για την δήλωση της θρησκευτικής ταυτότητας στην απογραφή αυτή.

Θα έχει πιέσεις και φοβέρες, με πρόστιμο στις «λανθασμένες» απαντήσεις και ιδίως στην ελεύθερη δήλωση όλων εκείνων που το δικτατορικό καθεστώς δεν τους αναγνώριζε την εθνική τους καταγωγή, και που συμπεριλαμβάνονται ολόκληρες κοινότητες, μεικτές οικογένειες, και άτομα που τους αφαιρέθηκε η ελληνική τους καταγωγή.

Η απογραφή αυτή να θεωρηθεί ως εθνικό καθήκον, να δώσουμε το παρόν όλοι και να δικαιολογήσουμε τις άνω των 300.000 χιλιάδων Ειδικών Δελτίων Ταυτοτήτων Ομογενών που έχουν χορηγηθεί σε πολίτες της χώρας αυτής.

Η οργάνωση της Ομόνοιας, να ρθει σε επαφή με τους υπαλλήλους του census και τις Αδελφότητες στον ελλαδικό χώρο ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την κάθε κοινότητα και ο σπιτονοικοκύρης ή κάποιο άλλο πρόσωπο να δηλώσει όλα τα μέλη της οικογένειας κατά το διάστημα της απογραφής.

Βάσει των πληροφοριών από τους υπαλλήλους του census, αν κάποιος στην οικογένεια δεν παρουσιαστεί μέχρι την τρίτη ειδοποίηση, μένει εκτός απογραφής.

Ας ανταποκριθούμε όλοι με αίσθημα ευθύνης, με εθνικό φρόνημα, ν' αποστομώσουμε εκείνους που μας θέλουν λίγους, τους εθνικιστές που ξέσπασαν σε παραλήρημα το τελευταίο διάστημα και ταυτίζουν την απογραφή με το ζήτημα Μπελέρη και πως θα «ελληνοποιηθεί» η χώρα.

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου