Ο Έντι Ράμα δήμαρχος της Χιμάρας;

Ο Έντι Ράμα δήμαρχος της Χιμάρας;

Η συγκέντρωση του Ράμα στην Χιμάρα το περασμένο Σάββατο είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία:

- Δεν χόρεψε όπως κάνει συνήθως, μάλλον δεν είχε τόσο καλή διάθεση, ίσως ξέρει κάτι σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών σε αυτόν τον τόσο σημαντικό για εκείνον δήμο.

- Μίλησε για δύο κοινότητες και για δημότες ελληνικής καταγωγής. Από ότι φαίνεται μία εβδομάδα πριν τις εκλογές θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να επηρεάσει το αποτέλεσμα ακόμη και αν αναγκαστεί να παραδεχθεί πως οι Χιμαραίοι είναι Έλληνες.

- Είπε ψέματα για τον Μπελέρη. Οι αναφορές του σε υποτιθέμενες συζητήσεις που κάποιος του είπε ότι από κάποιον άλλον άκουσε δεν μπορούν να αξιολογηθούν από κανέναν λογικό άνθρωπο. Όταν ένας πρωθυπουργός φτάνει να λέει τόσα εξόφθαλμα ψέματα συμπεραίνει κανείς ότι δεν βρίσκεται και σε πολύ εύκολη θέση.

- Είπε πως δεν θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μπελέρη. Η αλήθεια είναι πως έχει κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μπελέρη αλλά δεν μπορεί μάλλον να χωνέψει ότι είναι αυτός που με τον πολιτικό του αγώνα, τον ανάγκασε να πάρει πίσω το γκρέμισμα των σπιτιών στα Σπήλαια.

- Είπε πως αν ψηφίσουμε Μπελέρη, να μην πάμε να του ζητήσουμε επενδύσεις. Μόλις ο Μπελέρης εκλεγεί δήμαρχος της Χιμάρας, θα διεκδικήσουμε επενδύσεις τόσο από την κυβέρνηση του Ράμα όσο και από διεθνείς πόρους. Και θα τις λάβουμε τόσο από τον Ράμα όσο και από τους διεθνείς πόρους. Θα τα πάρουμε τα χρήματα Ράμα γιατί αφενός δεσμεύεται για το που θα διανείμει τα χρήματα που παίρνει από την Ευρώπη και αφετέρου, δεν θα θέλει να χάσει τους ψηφοφόρους που ήδη έχει στον δήμο. Άλλωστε ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες μιλάει για τις επενδύσεις που προσπαθεί να κάνει στον μοναδικό δήμο που δεν βρίσκεται στα χέρια του. Είναι σίγουρο ότι ο Μπελέρης δεν θα αρνηθεί στον Ράμα τις επενδύσεις που είναι για το καλό της Χιμάρας.

- Μίλησε χυδαία, έβρισε και ειρωνεύτηκε τον Μπελέρη, τον Γκόρο, τους ψηφοφόρους. Αν μη τι άλλο, ήταν πολύ εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός.

- Είπε ότι την επόμενη τετραετία η Χιμάρα θα είναι ο πιο καθαρός δήμος της Αλβανίας. Λες και 12 χρόνια δεν κυβερνούσαν οι ίδιοι και τώρα που θα αναλάβουν αυτοί θα διορθώσουν την κατάσταση.

- Είπε ότι αυτός είναι ικανός, αυτός έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Ειδικά μετά το κράξιμο που έριξε στον Γκόρο, θα είχαν ενδιαφέρον όλα αυτά αν ο ίδιος ο Ράμα κατέβαινε για δήμαρχος ή έστω ο Μπελέρης για πρωθυπουργός. Οι δε καλές σχέσεις με την Ελλάδα είναι κάτι που ευχόμαστε για κάθε πρωθυπουργό της Αλβανίας, είναι προς το συμφέρον της Χιμάρας και κάθε δημάρχου της βέβαια.

- Μίλησε για τον Μπερίσα που είναι non grata στην Αμερική. Ο Μπερίσα όμως δεν κατεβαίνει για δήμαρχος, ενώ o Γκόρος που κατεβαίνει είναι non grata στην Ελλάδα. Και αν ο Μπερίσα είναι non grata σε μια ξένη χώρα, ο Γκόρος είναι στην μία από τις δύο πατρίδες του αφού είναι Έλληνας από πατέρα.

Ουσιαστικά ο Αλβανός Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Χιμάρα, προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι ο ίδιος είναι πιο κατάλληλος δήμαρχος από τον Μπελέρη. Και επειδή προφανώς ο ίδιος δεν μπορεί να διεκδικήσει την δημαρχία, θα διοικεί μέσω αντιπροσώπου προτείνοντας για αυτήν την θέση τον Γιώργο Γκόρο (αφού τον ειρωνεύτηκε κάμποσες φορές για την οκνηρία του και άλλα στοιχεία που δείχνουν την ικανότητά του). Την ανικανότητα του Γκόρου, καθησύχασε τον κόσμο ότι θα την ξεπεράσει παρεμβαίνοντας ο ίδιος όποτε χρειάζεται για να τον «ξυπνάει» (sic) όπως αυτολεξεί ανέφερε.

Καλή ψήφο!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου