Υπουργείο Ενέργειας Αλβανίας: H Shell δεν εγκατέλειψε την έρευνα στο Shpirag - Αναζητά λύσεις

Υπουργείο Ενέργειας Αλβανίας: H Shell δεν εγκατέλειψε την έρευνα στο Shpirag - Αναζητά λύσεις

Η Shell παραμένει στην έρευνα πετρελαίου στο Shpirag, αναζητώντας λύσεις για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος.

Σε αντίθεση με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, το Υπουργείο Ενέργειας της Αλβανίας διευκρίνισε σήμερα ότι η εταιρεία Shell δεν έχει αποσυρθεί από την έρευνα πετρελαίου στο Shpirag.

Η έρευνα, που αποτελεί στρατηγικό στόχο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα της αλβανικής κυβέρνησης, συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες που οφείλονται στον πολύπλοκο γεωλογικό σχηματισμό της περιοχής.

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί η ύπαρξη ενός σημαντικού κοιτάσματος 225 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου και ενός αποθέματος φυσικού αερίου στο Shpirag. Η ποιότητα του πετρελαίου κρίνεται εξαιρετική, με βαρύτητα 35-37o API, συγκρίσιμη με το πετρέλαιο από χώρες του Κόλπου.

Η καθυστέρηση στην εκμετάλλευση οφείλεται στην αναζήτηση της κατάλληλης τεχνολογίας για την εξόρυξη του πετρελαίου από το συγκεκριμένο γεωλογικό περιβάλλον.

Η Shell, οι ειδικοί και οι κρατικές αρχές συνεργάζονται στενά για την υλοποίηση του project, λαμβάνοντας υπόψη τις απαραίτητες προθεσμίες.

Το Υπουργείο Ενέργειας καταγγέλλει την παραπληροφόρηση που κυκλοφόρησε, τονίζοντας ότι η συμφωνία για έρευνα υδρογονανθράκων παραμένει σε ισχύ.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας διαβεβαιώνουν ότι η έρευνα στο Shpirag συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με στόχο την υλοποίηση της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος.

Παράλληλα, εκφράζουν αισιοδοξία για την ύπαρξη πετρελαίου και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν ενθαρρυντικά δείγματα.

...

Η Shell επιβεβαίωσε και επίσημα την αποτυχία της έρευνας για πετρέλαιο στο Shpirag

Άνθρακας ο θησαυρός Ο διεθνής κολοσσός υδρογονανθράκων Shell επιβεβαίωσε επίσημα την αποτυχία της έρευνας για πετρέλαιο στο Shpirag, σηματοδοτώντας την οριστική αποχώρησή του από την περιοχή. Η εταιρε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου