Γιατί το SPAK θα πρέπει να συλλάβει τον δήμαρχο Τιράνων;

Γιατί το SPAK θα πρέπει να συλλάβει τον δήμαρχο Τιράνων;

Ο Έριον Βελιάι, δήμαρχος Τιράνων, βρίσκεται στο επίκεντρο δύο μεγάλων σκανδάλων που απειλούν να τερματίσουν την πολιτική του καριέρα.

Ο Βελιάι κατηγορείται από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Αρμπέν Αχμετάι, ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του αποτεφρωτηρίου Τιράνων, παρά το γεγονός ότι επίσημα ανήκει σε άλλο πρόσωπο. Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το CNA φέρουν τον Βελιάι να έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα.

Επιπλέον, υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Δήμου Τιράνων και συνεργατών του Βελιάι για την εκμετάλλευση της γης γύρω από το αποτεφρωτήριο. Η εταιρεία του φέρεται να εισπράττει παράνομα χρήματα για υπηρεσίες που δεν παρέχει, ενώ ο Δήμος Τιράνων κατηγορείται για παράνομη παραχώρηση γης στην εταιρεία.

Η εταιρεία 5D, ιδρυμένη από συνεργάτες του Βελιάι, κατηγορείται για κλοπή 30 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δημοσίων διαγωνισμών. Ο Βελιάι φέρεται να ευθύνεται άμεσα για την κλοπή.

Λόγω των κατηγοριών, ο Βελιάι κλήθηκε στο ΣΠΑΚ για να δώσει εξηγήσεις. Έχουν ήδη γίνει συλλήψεις στο σκάνδαλο 5D, ενώ ο Βελιάι αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην Αλβανία και θέτει ερωτήματα για το μέλλον του Βελιάι στην πολιτική.

...

Σκάνδαλο 5D στην Αλβανία: Επιχειρήσεις στο στόχαστρο, αλλά ποιος φταίει;

Το σκάνδαλο 5D στην Αλβανία πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου δημόσια κατακραυγή. ΜΜΕ και τηλεοπτικά πάνελ σκιαγραφούν ένα αφήγημα συνενοχής, κατηγορώντας τους επιχειρηματίες για συνδιαλλαγή με την ετα...
...

Αποτεφρωτήριο Τιράνων: Στη φυλακή 5 από τους 12 συλληφθέντες

Το Ειδικό Δικαστήριο (GJKKO) όρισε τις ποινές για τα 14 άτομα που ερευνά το ΣΠΑΚ σε σχέση με το σκάνδαλο του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων. Το GJKKO στέλνει 5 άτομα στη φυλακή και άλλους 7 σε κατ' οίκον ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου