Βούτσιτς: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Βούτσιτς: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Ο Σέρβος πρόεδρος, Vucic, δήλωσε σήμερα σε δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ ότι οι πιθανότητες για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι «ακόμα πολύ υψηλές, αλλά ότι το Βελιγράδι κάνει ό,τι μπορεί για να το αποτρέψει και είναι περήφανο γι' αυτό».

«Σεβόμαστε τους ευρωπαϊκούς κανόνες και όλα όσα έχουμε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς», είπε ο Βούτσιτς.

Ανέφερε ότι μετά τις «περίεργες επισκέψεις» της Ντόρας Μπακογιάννη στην Αθήνα, δεν έγινε λόγος για τη συγκρότηση της ένωσης σερβικών δήμων ως προϋπόθεση για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ούτε για την αποτροπή περαιτέρω απαλλοτριώσεων και τη συγκρότηση του τους λεγόμενους αστυνομικούς και στρατιωτικούς σταθμούς στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Βούτσιτς είπε επίσης ότι η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani είπε ότι μετά την ένταξή τους στο Συμβούλιο της Ευρώπης, "οι οικογένειες που στερούνται δικαιοσύνης για 25 χρόνια" θα έχουν πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να μηνύσουν τη Σερβία και ως εκ τούτου είναι επιτακτική ανάγκη να να καταστήσουν επιτυχή τη διαδικασία ένταξης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου