Καθυστέρηση και αύξηση κόστους στα κέντρα μεταναστών Αλβανίας: Μπλόφα από Ράμα - Μελόνι

Καθυστέρηση και αύξηση κόστους στα κέντρα μεταναστών Αλβανίας: Μπλόφα από Ράμα - Μελόνι

Η κατασκευή δύο κέντρων μεταναστών στην Αλβανία, που αρχικά προγραμματιζόταν να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, φαίνεται να καθυστερεί σημαντικά, με νέες εκτιμήσεις να θέτουν την παράδοσή τους για τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica, η ιταλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει διαφωνίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, ενώ παράλληλα το κόστος του project εκτιμάται ότι αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου, με αρχικό στόχο την ολοκλήρωση 233 ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 20 Μαΐου.

Ωστόσο, η απόφαση του υπουργείου Άμυνας για την ανάθεση της κατασκευής σε στρατιωτικούς μηχανικούς, σε συνδυασμό με τις προθέσεις της πρωθυπουργού Μελόνι, έρχεται σε αντίθεση με τον διαγωνισμό για τη διαχείριση των κέντρων, ο οποίος όριζε την έναρξη λειτουργίας τους για τον Μάιο.

Στο λιμάνι Shengjin και στην πρώην στρατιωτική βάση Gjadri, όπου θα στεγαστούν τα κέντρα, οι εργασίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες που καθιστούν αδύνατη την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Εκτός από την καθυστέρηση, το project ταλαιπωρείται και από ραγδαία αύξηση του κόστους.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, το συνολικό κόστος για τα κέντρα στην Αλβανία εκτιμάται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε πέντε χρόνια, με τα ετήσια έξοδα λειτουργίας να ανέρχονται περίπου στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ποσό αυτό προστίθενται και τα έξοδα για μεταφορές, υγειονομική περίθαλψη, υπεργολαβίες και άλλες δομές.

Επιπλέον, η κατασκευή των κέντρων φέρει μαζί της και πρόσθετο κόστος 65 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καλύπτεται εν μέρει από κεφάλαια Pnrr.

Η αντιπολίτευση ασκεί έντονη κριτική, χαρακτηρίζοντας το project ως "άχρηστο" και "μπλόφα", ενώ εκφράζει ανησυχία για την ραγδαία αύξηση του κόστους.

...

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του καταυλισμού λαθρομεταναστών στην Αλβανία

Ξεκίνησαν αυτή την Παρασκευή οι εργασίες για την κατασκευή του καταυλισμού στο Gjadër, μετά τη συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας για τους μετανάστες. Οι εργασίες βρίσκονται σε πρώτη φάση, όπου αρχικά γίνονται...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου