Soft & Solution: Η κυριαρχία στην αγορά πληροφορικής στην Αλβανία εγείρει ερωτήματα

Soft & Solution: Η κυριαρχία στην αγορά πληροφορικής στην Αλβανία εγείρει ερωτήματα

Η αγορά της Πληροφορικής στην Αλβανία, που φημίζεται για τη διαφθορά της, έρχεται αντιμέτωπη με σημαντικές αλλαγές.

Ο Ermal Beqiri, μέσω της εταιρείας του Soft & Solution, αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο ισχυρούς παίκτες στον τομέα, ωφελούμενος από δημόσια συμβόλαια.

Πρόσφατα, ο κ. Beqiri εξαγόρασε την Horizon, εταιρεία με κυπριακή ιδιοκτησία και σημαντικό μερίδιο σε δημόσιες συμβάσεις πληροφορικής. Η συμφωνία, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές.

Η Horizon, με τζίρο 526 εκατομμύρια λεκ (περίπου 5,1 εκατομμύρια ευρώ) το 2023, διαχειρίζεται συμβάσεις όπως ο διακομιστής του Οργανισμού Προμηθειών, του Υπουργείου Οικονομικών και η συντήρηση του διακομιστή φορολογίας.

Η Soft & Solution, η εταιρεία του κ. Beqiri, έχει κερδίσει πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ σε δημόσιες συμβάσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η εταιρεία έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα, όπως η μονοπώληση διαγωνισμών βραχιολιών για καταδίκους και η κλοπή στοιχείων της TIMS.

Η έλλειψη δράσης από το ΣΠΑΚ και την αντιπολίτευση, παρά τις καταγγελίες, εγείρει ερωτήματα για αθέμιτες διασυνδέσεις.

Η εξαγορά της Horizon από τον κ. Beqiri ενισχύει τη θέση του στην αγορά, ενώ η αδιαφανής διαχείριση των συμβάσεων και η απουσία ελέγχου θορυβούν για ένα σύστημα που ευνοεί την διαφθορά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου