Αλβανία: Το ενεργειακό απόθεμα φτάνει τα 1054 gWh

Αλβανία: Το ενεργειακό απόθεμα φτάνει τα 1054 gWh

Η Αλβανική Εταιρεία Ηλεκτρισμού (KESH) διαχειρίζεται με σύνεση τους πόρους της, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και παράλληλα αυξάνοντας τα έσοδά της.

Σύμφωνα με την KESH, το ενεργειακό απόθεμα στον καταρράκτη Drin αγγίζει τα 1054 gWh, τιμή θεωρούμενη βέλτιστη για την εποχή. Η υδρολογική κατάσταση, με βροχοπτώσεις χαμηλής και μέσης έντασης στους πρώτους 3 μήνες του έτους, διατήρησε τις ροές σε μέσες τιμές πολυετών, καλύπτοντας πλήρως τη ζήτηση ενέργειας.

Παράλληλα, η KESH αξιολογεί την πιθανότητα εξαγωγής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις μελλοντικές βροχοπτώσεις.

Στο χρηματοοικονομικό πεδίο, η KESH υιοθετεί στρατηγικές βελτιστοποίησης, αυξάνοντας τα έσοδά της χωρίς να επηρεάζονται τα ενεργειακά αποθέματα. Μέσα από διαδικασίες βελτιστοποίησης που πραγματοποιήθηκαν από τις 23 Μαρτίου έως 12 Απριλίου, η KESH απέσπασε περίπου 431.000€.

Συνολικά, διαπραγματεύτηκαν 35.300 χιλ. mWh ενέργειας, με την KESH να ηγείται τόσο αγορών όσο και πωλήσεων σε ισόποσες ποσότητες.

Στόχος αυτών των διαδικασιών είναι η αξιοποίηση της διαφοράς τιμών αγοράς και πώλησης. Η αγορά ενέργειας πραγματοποιείται σε χαμηλότερη τιμή από την πώληση, εξασφαλίζοντας πρόσθετα έσοδα για την KESH, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Διαβάστε και:

...

Αλβανία: Η KESH αγόρασε περίπου 68 εκατομμύρια ευρώ ενέργειας το 2023

Η Αλβανική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας (KESH) αγόρασε 561.000 MWh ενέργειας στην ελεύθερη αγορά το 2023, έναντι 68 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η ποσότητα αυτή είναι αισθητά χαμηλότερη σ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου