Τι σημαίνει η άφιξη της Starlink για την Αλβανία;

Τι σημαίνει η άφιξη της Starlink για την Αλβανία;

Η πρωτοποριακή υπηρεσία δορυφορικού internet Starlink, δημιούργημα του οραματιστή Elon Musk, έκανε την εμφάνισή της στην Αλβανία, φέρνοντας μαζί της την ελπίδα για πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η επίσημη ανακοίνωση έλαβε χώρα μέσω του κοινωνικού δικτύου Χ, ενώ η ιστοσελίδα του Starlink δέχεται πλέον αιτήσεις για σύνδεση σε οποιοδήποτε σημείο της Αλβανίας.

Τι είναι το Starlink;

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο project που στοχεύει στην παροχή internet σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αξιοποιώντας ένα δίκτυο δορυφόρων που αναπτύχθηκε από την SpaceX. Η εστίαση του Starlink εστιάζει στην κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών, όπου η πρόσβαση μέσω οπτικών ινών ή κεραιών είναι ανέφικτη.

Πώς λειτουργεί;

Από τον Μάρτιο του 2019, περίπου 6.000 δορυφόροι έχουν τεθεί σε τροχιά, εκπέμποντας κύματα που λαμβάνονται από ειδικό εξοπλισμό (κεραία και μόντεμ) που διαθέτουν οι χρήστες. Αυτό επιτρέπει την πρόσβαση σε γρήγορο και αξιόπιστο internet, ακόμα και σε περιοχές με ελλιπή υποδομή.

Ποιες είναι οι ταχύτητες;

Σύμφωνα με μετρήσεις, το Starlink προσφέρει ταχύτητες έως και 220 Mbps σε ιδανικές συνθήκες, ενώ η μέση ταχύτητα για τους περισσότερους χρήστες αγγίζει τα 100 Mbps.

Ποια η σημασία για την Αλβανία;

Η άφιξη του Starlink στην Αλβανία ανοίγει τον δρόμο για ψηφιακή ισότητα, φέρνοντας internet σε περιοχές που έως τώρα στερούνταν πρόσβασης. Αυτό δύναται να ωθήσει την ανάπτυξη, να ενισχύσει την εκπαίδευση και να προσφέρει νέες ευκαιρίες στους πολίτες, φέρνοντας την Αλβανία ένα βήμα πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή.

...

Η Starlink του Elon Musk διαθέσιμη και στην Αλβανία

Ο Έλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, φέρνει επανάσταση στην πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Αλβανία, φέρνοντας την εταιρεία του Starlink, η οποία παρέχει δορυφορικό internet, στη χώρα. Η κερα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου