Βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο εδώλιο για την τραγωδία στο Φίερι

Βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο εδώλιο για την τραγωδία στο Φίερι

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Φίερι, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Bujar Çela, φέρεται να ευθύνεται για την τραγωδία που έλαβε χώρα στην αποθήκη του, όπου δύο άτομα, ένας πατέρας και ο γιος του, έχασαν τη ζωή τους.

...

Λούσνια: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη στην πόλη της Λούσνια, στην Αλβανία με αποτέλεσμα έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες. Αυτές είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες που προέρχονται από την πόλη, όπου έκρηξη στην...
Η έρευνα αποκάλυψε ότι η αποθήκη κατασκευάστηκε παράνομα, με τον Çela να υπερβαίνει κατά πολύ την οικοδομική άδεια που είχε λάβει. Συγκεκριμένα, η άδεια αφορούσε ένα ισόγειο κτίριο 1080 τ.μ., ενώ στην πραγματικότητα, η αποθήκη ήταν διώροφη και 1350 τ.μ.

Επιπλέον, την ώρα της έκρηξης, γινόντουσαν εργασίες κατεδάφισης του παράνομου τμήματος της αποθήκης, με τον άτυχο Roland Hoxha να χάνει τη ζωή του και 7 ακόμα άτομα να τραυματίζονται.

Η Εισαγγελία ασκεί ποινικές διώξεις κατά του Çela για:

• Παράβαση των κανόνων προστασίας στην εργασία
• Καταστροφή περιουσίας λόγω αμέλειας
• Παράνομη δόμηση

Ως αιτία της έκρηξης, οι έρευνες και τα πρώτα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων καταδεικνύουν ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής και αποσυναρμολόγησης με χρήση φλόγας. Η φλόγα φέρεται να πυροδότησε έκρηξη σε φιάλη ασετυλίνης, με τραγικές συνέπειες.

Η τραγωδία στο Φίερι φέρνει στο προσκήνιο σοβαρά ζητήματα, όπως η αυθαίρετη δόμηση, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και η ασυλία που φαίνεται να απολαμβάνουν πολιτικά πρόσωπα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου