Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα θα είναι πάντοτε στο πλευρό της ελληνικής μειονότητας»

gerapetritis-ntoules.webp

Με τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αλβανία (ΚΕΑΔ), Ευάγγελο Ντουλέ, συναντήθηκε στα Τίρανα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και διαμήνυσε πως «η Ελλάδα θα είναι πάντοτε στο πλευρό σας». Ο Ευάγγελος Ντουλές ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετέχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, που πραγματοποιείται σήμερα στα Τίρανα. Σημειώνεται πως την εκ περιτροπής προεδρία της Διαδικασίας ασκεί η Αλβανία.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι. Ακόμη ο κ. Γεραπετρίτης είχε συναντήσεις με τον Ευρωπαίο επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης Ολιβερ Βάρελι και τη διευθύντρια του τομέα Ευρώπης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Αντζελίνα Άιχορστ.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1710266943150649690


Δήλωση Γεραπετρίτη για την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

 

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal

 

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.