Δήλωση Γεραπετρίτη για την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Δήλωση Γεραπετρίτη για την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισκέπτεται τα Τίρανα, προκειμένου να συμμετάσχει, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, την εκ περιτροπής προεδρία της οποίας ασκεί η Αλβανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε νωρίτερα με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο. Κατά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρέμβει στη δεύτερη συνεδρίαση της Συνόδου. Μετά το πέρας αυτής, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Ομογένειας και στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα. Θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση με τον ομόλογό του, Ιγκλί Χασάνι , ενώ θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα

Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή, Μακαριώτατε, για εμένα, ως εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, να βρίσκομαι σήμερα στην Αρχιεπισκοπή και να έχω την ιδιαίτερη τιμή να σας γνωρίσω προσωπικά. Το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει, αρχικώς, το ποιμαντικό σας και στη συνέχεια, το έργο σας στην Αλβανία, στην Αρχιεπισκοπή, τα τελευταία 32 χρόνια, είναι εξαιρετικά σημαντικό, και νομίζω αποτυπώνει ακριβώς αυτό το οποίο όλοι αισθανόμαστε, ένα έργο αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλα τα επίπεδα. Οι γέφυρες που μας ενώνουν, η Ορθοδοξία που είναι η κοινή μας πολιτισμική καταγωγή, νομίζω στο πρόσωπό σας βρίσκει τον πιο γνήσιο και σημαντικό εκφραστή.

Θέλω να σας εκφράσω όχι μόνο την εμπιστοσύνη της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και την απόλυτη στήριξη στο έργο σας και σε εσάς, να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια ζέση να προσφέρετε ανιδιοτελώς, έτσι ώστε το ορθόδοξο ποίμνιο να έχει πάντοτε τον πνευματικό του ηγέτη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου